SMA’lı bebeğe bir destekte şampiyondan | Güney Gazetesi Mersin

SMA’lı bebeğe bir destekte şampiyondan

SMA’lı bebeğe bir destekte şampiyondan


HASAN KÜÇÜK

 

Erdemli Kaymakamlığı’nın düzenlediği mahalleler arası futbol turnuvasında SMA’lı bebeğe vermeyi vaat ettikleri ikincilik ödülleri iptal edilmesine rağmen aralarında topladıkları 30 bin TL’yi aileye teslim eden  Karakeşlililerinin ardından Kayacıspor’da şampiyonluk ödülünü bağışladı.

Turnuva finalinde Karakeşli’nin hakemin verdiği penaltı kararına tepki göstererek maçtan çekilmesi ile hükmen şampiyon olan Kayacı Mahalle Muhtarı Ahmet Çalışkaner, futbolcuları ve SMA’lı Mehmet Ali bebeğin babası Abdurrahman Gölgeli ile birlikte açıklama yaptı.

Kaymakamlığının düzenlemiş olduğu 18. Futbol Turnuvasında final oynamanın Karakeşlispor ile Kayacıspor’a kısmet olduğunu anlatan Çalışkaner, “Turnuvaya katılan takımlara bir iş adamı tarafından verilen para ödülü vardı. Biz bu ödülü Kayacıspor olarak M. Ali bebeğin tedavisinde kullanılmak için bağış yapıyoruz. Kayacı halkı bizim kararımıza saygı duydular. İnşallah Mehmet Ali bebek kısa sürede sağlığına kavuşur. Burada birlik beraberlik önemli. Karakeşli Muhtarı köylüleri ve sporcularının duyarlılığını tüm mahallelerimizde bekliyoruz. Çam sakızı çoban armağanı. Sporun son noktada birleştirici gücünün olması önemli. Bu bizi mutlu etti. Diğer mahallelerden de destek bekliyoruz” dedi.

 

 

“SAHA BENİM DEĞİL ERDEMLİ HALKININDIR”

18 yıldır turnuvaya katıldıklarını anlatan Çalışkaner, “Daha önce farklı sahalarda oynanıyordu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kayacı köyümüze bir saha yapıldı. Bu sana benim değil Erdemli’nindir.  İdaresi Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’ne aittir. Erdemli Kaymakamlığını verdiği yetki ile ben sadece oyuncularımın başında durdum. Oyuna kim girer kim çıkar hakemi kim olur ben onlarla ilgilenmem. Diğer muhtarlar gibi bende futbolcularımın başında durdum. Burada önemli olan birlik ve beraberlik. Daha önce biz kaybettik kazandık. Centilmenlik kupası aldık. Final maçları gergin oluyor. Erdemli halkı büyük ilgi gösterdi. Güzel sonuç olacaktı. Sporda istenmeyen olaylar olabilir ama şu an geldiğimiz nokta gerçekten sevindirici. Bize destek veren herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.