Tarsuslu periler lige hazır | Güney Gazetesi Mersin

Tarsuslu periler lige hazır

Sezon hazırlıklarını Mersin’de sürdüren İlkem Yapı Tarsusspor, ilk resmi maçında çarşamba günü Beşiktaş’a konuk olacak

Tarsuslu periler lige hazır


HASAN KÜÇÜK

 

Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Mersin’i temsil edecek iki takımdan biri olan İlkem Yapı Tarsusspor Kulübü, sezonun ilk maçında Beşiktaş ile karşılaşacak. İlk karşılaşmada ligin güçlü ekibi Beşiktaş’a konuk olacak Tarsuslu periler, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Hazırlık maçlarında Melikgazi Kayseri Basketbol ve Emlak Konut’u yenerken, Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK), Zonguldakspor Basket’e ve Antalya Toroslar Basketbol Spor Kulübü’ne mağlup olup 5’te 2 yapan KBSL’nin yeni ekibi İlkem Yapı Tarsus çarşamba günü ilk resmi maçına çıkacak olmanın heyecanını yaşıyor.

 

“HAZIRLIK MAÇLARINDA EKSİKLİKLERİMİZİ GÖRDÜK

İlkem Yapı Tarsusspor Başantrenörü Mustafa Secerlioğlu, Mersin’de iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyledi. Hazırlık döneminde yaptıkları maçlara kazanıp kaybetmeme olarak bakmadıklarını ifade eden Secerlioğlu, “Kazanıp kaybetmeni önemi yok. Takımın ve oyuncuların bireysel anlamda eksikliklerini görüp onları telafi etmemiz gerektiğini düşündük hep. Onun için hazırlık maçlarında kazanmaya odaklı bir program istemedik. Kazandığımız gibi kaybettiğimiz maçlar oldu. Burada önemli olan kendi sistemimizdeki arızaları ve oyuncuların eksikliklerini görmekti. Yaptığımız antrenman programlarında da bu eksiklikleri gidermeye çalıştık” ifadelerini kullandı.  

 

İLK SINAV BEŞİKTAŞ’A KARŞI

Çarşamba günü İstanbul’da Beşiktaş ile ilk resmi maçlarına çıkacaklarını hatırlatan Secerlioğlu, “Bu maça WNBA’ de olduğu için henüz takıma katılmayan Danielle Robinson olmadan çıkacağız. Robinson’un yerine geçici olarak 4-5 maçlık Alexis Mbye ile anlaştık. İstanbul’a Beşiktaş maçını kazanmak için gideceğiz. Beşiktaş maçı ile sezona gayet iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Beşiktaş ülkemizin güzide kulüplerinden biri. İlk yılımızda deplasmandan Beşiktaş galibiyeti ile gelmek hem Mersin’e hem yönetimimize çok moral verecek” diye konuştu.

 

“BEŞİKTAŞ MAÇINA ÖZGÜ ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Beşiktaş maçı hazırlıklarının yoğun bir şekilde sürdüğünü anlatan Secerlioğlu, “İlk maçımıza 4 gün kaldı. Savunma ve hücum sistemleri anlamında tamamen Beşiktaş maçına özgü bir hazırlık yapıyoruz. Salı günü İstanbul’a gideceğiz. Çarşamba günü Beşiktaş maçımızı oynayacağız” şeklinde konuştu.

Zonguldak ile oynadıkları hazırlık maçının sabahında gelen Alexis ve Care’nin hazırlanma şansları olmadığı halde görmek için parkeye çıkardığını hatırlatan Secerlioğlu “Geldiklerinden bir gün sonra Antalya ile oynattım. Onlar daha tam hazır değil idi. 4 gün içinde Beşiktaş maçına hazırlanacaklar. Beşiktaş maçında kadroda yer vereceğiz. WNBA’ deki Robinson da takıma geldiğinde kadromuz tam olacak” dedi.