Mobil Kuaför, mevsimlik işçilerin çocuklarına hizmet verdi | Güney Gazetesi Mersin

Mobil Kuaför, mevsimlik işçilerin çocuklarına hizmet verdi

Dar gelirli aileler başta olmak üzere, kırsalda kuaför ve berber hizmetine kolaylıkla ulaşamayan her yaştan insanın faydalandığı Mersin Büyükşehir’in ‘Mobil Kuaför’ aracı, bu kez rotasını çocuklar için Mezitli ilçesinde yer alan Huköy Eğitim ve Etkinlik Köyü’ne çevirdi.

Mobil Kuaför, mevsimlik işçilerin çocuklarına hizmet verdi


Sosyal belediyecilik anlayışıyla yenilikçi projeleri hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, yediden yetmişe herkesin yanında olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde, ‘Yar Saçların Lüle Lüle’ sloganıyla mahalle mahalle dolaşıp Mersin’inin köylerinde hizmet veren ‘Mobil Kuaför’ aracı, berber ve kuaför hizmetini vatandaşın ayağına götürmeyi sürdürüyor. Bir kuaför salonunda bulunan bütün teknik malzemelerin bulunduğu mobil araçta; saç kesiminden saç boyasına, kişisel bakımdan tıraşa kadar hem kadın hem erkek için ihtiyaç duyulan tüm kuaförlük hizmeti sunuluyor. Ekipmanlar, her kullanım sonrası sterilize edilerek yeni kullanıma hazır hale getiriliyor.

 

 

 

MOBİL KUAFÖR’DEN YEDİDEN YETMİŞE HERKES FAYDALANIYOR

 

 

 

Sosyoekonomik yönden dezavantajlı olan mahalleler başta olmak üzere, her yaştan Mersinli’nin faydalandığı ‘Mobil Kuaför’ aracı, bu kez Mezitli ilçesinde yer alan Huköy Eğitim ve Etkinlik Köyü’ndeydi. Pikolo Derneği tarafından hayata geçirilen ‘Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi’ projesine ‘Mobil Kuaför’ aracı ile destek veren Büyükşehir Belediyesi, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına hizmet verdi. Mobil Kuaför’de saçlarını istedikleri şekilde kestiren çocuklara, şampuan ve banyo lifinden oluşan hediye paketleri de dağıtıldı.