Tekstil işçilerinin sorunları mecliste | Güney Gazetesi Mersin

Tekstil işçilerinin sorunları mecliste

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Mersin’deki tekstil atölyelerinde işçilerle yaptığı görüşmelerin ardından konuyla ilgili soru önergesi hazırladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a tekstil işçilerinin çalışma koşullarını soran Koca, güvencesiz çalışan işçilerin kötü çalışma şartlarına dikkat çekti.

Tekstil işçilerinin sorunları mecliste


ELVAN KONUK

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM’ne soru önergesi verdi. Koca, “Güvencesiz işçilik, ülkemizde son yıllarda giderek yaygınlaşan çalışma alanlarının tanımı olarak adlandırılmaya başlandı. İşçiler, bu kapsamdaki iş alanlarında herhangi bir sosyal güvencesi olmadan çalışmaktadırlar. Güvencesiz işçiliğin, çocuk işçiliğinin ve meslek hastalıklarının en yaygın olduğu sektörlerden bir tanesi de tekstil sektörüdür. Tekstil firmalarının gerek iç pazardaki büyümeleri gerekse de ihracat rekorları kırmalarının arkasında bu yoğun sömürü koşulları yatmaktadır” dedi.

Koca, Bakan Işıkhan’a şu soruları yöneltti:

“Ülkemizde sayıları sürekli artan irili ufaklı tekstil atölyelerinin güvencesiz işçi çalıştırmaları konusunda bakanlığınızın ne tür çalışmaları olmuştur? Bakanlığınız bu konuda sıkı denetimler yapmakta mıdır?

Çocuk işçiliğinin yoğun olduğu tekstil sektöründe bakanlığınız çocuk işçi çalıştırılmaması konusunda ne gibi önlemler almaktadır? Çocuk işçi çalıştırdığı için yaptırım uygulanan işletme sayısı kaçtır?

3.Tekstil sektöründe işçiler arasında görülen solunum yolu hastalıkları, silikozis gibi meslek hastalıklarının önlenmesi için bakanlığınız ne gibi önlemler almaktadır?”