Potada heyecan başlıyor | Güney Gazetesi Mersin

Potada heyecan başlıyor

Potada heyecan başlıyor


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin’in 2 takımla temsil edileceği Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) ile birer takımla parkeye çıkacağı Türkiye Erkekler ve Kadınlar Basketbol liglerinde heyecan başlıyor.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin ilk maçında çarşamba günü Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi Fenerbahçe Alagöz Holding’i ağırlayacak. Mersin’in KBSL’deki çiçeği burnunda ekibi İlkem Yapı Tarsusspor ise Beşiktaş’a konuk olacak. Türkiye Basketbol Ligi’ndeki temsilcimiz Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Spor Kulübü’nün (MSK) cuma günkü misafiri MKE Ankaragücü Belediyesi. Kentimizin Kadınlar Basketbol Ligi’ndeki yeni temsilcisi ÇBK Gelişim ise 22 Eylül’deki ilk maçında Çerkezköy Belediyesi’ni konuk edecek. Oynanacak maçlarla sporseverler bu yıl basketbola doyacak.

 

ÇBK’DA HEDEF 3 KUPA

Mersin’i KBSL’de ve Eurolig’de temsil edecek takımlarımızdan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi geçen yıl  Cumhurbaşkanlığı kupasını ilk defa müzesine götürürken Süper Lig ve Eurolig’de final oynadığı Fenerbahçe Alagöz Holding’e mağlup olarak Türkiye ve Avrupa 2. olma başarısı gösterdi. Mersin’in ismini Avrupa’da duyuran temsilcimiz ÇBK, bu yılki hedefini 3 kupa olarak belirledi. KBSL, Eurolig ve WNBA’den güçlü isimleri kadrosuna katan Turuncu Lacivertliler İspanyol Başantrenör Roberto Iniguez yönetiminde iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Oynadığı 5 hazırlık maçını da kazanan ÇBK, KBSL’nin ilk maçında çarşamba günü, geçen yılın Süper Lig ve Eurolig şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding’i konuk edecek.

 

TARSUSLU PERİLER LİGE TUTUNMAK İSTİYOR

Geçen yıl Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyon olan ve bu sezon Mersin’i KBSL’de temsil edecek 2 takımdan biri olan İlkem Yapı Tarsusspor ise Türkiye Ligleri, Eurolig ve WNBA’den transfer ettiği oyuncularda yeni bir kadro kurdu. Tarsuslu periler Tarsus’taki salonları depremde hasar gördüğü için maçlarını oynayacakları Mersin’de hazırlıklarını sürdürdü. Oynadıkları 5 hazırlık maçından 3’ünü kaybederek 2’sini kazanan İlkem Yapı Tarsus, WNBA’deki oyuncusu Danielle Robinson hariç tam kadro olarak çarşamba günü deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçına katılacak.

 

GEÇEN YIL KAÇTI BU SENE HEDEF YİNE ŞAMPİYONLUK

Geçen yıl Süper Lig’i play-off yarı finalinde kaçıran TBL’deki temsilcimiz MSK ise Alp Karahan dışında bütün kadrosunu yeniledi. Geçen yılki Başantrenör Semih Soğuksu ile yoluna devam eden Carettalar 1 yabancı oyuncu transfer etti. Temsilcimiz Mersin’deki hazırlıklarının ardından Bursa ve İstanbul’da oynadığı 5 hazırlık maçından birini kazanırken 4’ünü kaybetti. Bu yıl yine şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Carettalar cuma günü ilk maçında Edip Buran Spor Salonu’nda MKE Ankaragücü Belediyesi’ni ağırlayacak.

 

ÇBK GELİŞİM’İN İLK MAÇI HAFTAYA

KBSL’deki ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’nin, TKBL’de mücadele edecek takımı ÇBK Gelişim ise genç oyunculardan kurulu bir takım. Başantrenör Halil Demirbilek idaresinde sezona hazırlanıyor. ÇBK Gelişim ilk maçında 22 Eylül’de Çerkezköy Belediyesi’ni ağırlayacak.