Hayat pahalılığı arttıkça Mahalle Mutfaklarına ilgi büyüyor | Güney Gazetesi Mersin

Hayat pahalılığı arttıkça Mahalle Mutfaklarına ilgi büyüyor

Artan talepler üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi Mahalle Mutfaklarının sayısını 42’ye çıkardı

Hayat pahalılığı arttıkça Mahalle Mutfaklarına ilgi büyüyor


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in seçim vaatleri arasında yer alan Mahalle Mutfakları projesi 2020 yılında hayata geçmişti. Belediye o dönemde, sembolik bir ücretle 3 çeşit sıcak yemek sattığı Mahalle Mutfaklarını 4 noktada vatandaşla buluşturuyordu.

 

HER MAHALLEDEN TALEP VAR

 

Aradan geçen 3 yılda şehrin dört bir yanından dar gelirli vatandaşlardan “Bizim mahallemize de mutfak açın” çağrısı geldi. Talepler o kadar arttı ki belediye birçok mahallede bu hizmeti vermeye başladı. Mahalle Mutfakları şu an 42 noktada hizmet veriyor. Her noktada kuyruk oluşuyor.

Mersin Büyükşehir’in Mahalle Mutfaklarının sayısı, açılan 4 yeni noktayla birlikte 42’ye yükseldi. Hayat pahalılığının kendini her geçen gün daha da hissettirdiği şu günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mahalle Mutfakları, özellikle dar gelirli vatandaşların günlük yemek masrafının hafiflemesine büyük katkı sağlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, artan hayat pahalılığı ile birlikte dar gelirli veya sabit gelirli vatandaşların hem ucuz, hem de sağlıklı beslenmesi adına ‘Tenceremiz Paylaşım İçin Kaynıyor’ sloganıyla hayata geçirdiği ‘Mahalle Mutfakları’ sayısını 42’ye yükseltti. 21’i merkezde, 14’ü Tarsus’ta ve 3’ü Erdemli’de bulunan Mahalle Mutfaklarına; Toroslar ilçesinde yer alan Osmaniye ve Çukurova, Akdeniz ilçesinde yer alan Yeni Mahalle ile Mezitli ilçesinde yer alan 75. Yıl Mahallesi de eklendi.

 

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Aşhane’ de deneyimli aşçıların ellerinde özenle pişen yemekler, Mahalle Mutfakları aracılığıyla 3 çeşidi 6 lira gibi sembolik bir ücretle vatandaşa ulaşıyor. Büyükşehir’in bu hizmeti sayesinde başta dar gelirli vatandaşlar olmak üzere Mersin halkı hem yemek masrafından büyük ölçüde kurtuluyor, hem de sağlıklı ve doyurucu yemeklere uygun bir şekilde ulaşıyor.

 

 

 “ÜRETİLEN YEMEKLER SEMBOLİK BİR ÜCRETLE VATANDAŞA SUNULUYOR”

 

Mahalle Mutfakları sayısını 38’den 42’ye çıkardıklarını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Aşhane Sorumlusu Ergün Horuz, “Gıda mühendislerimiz eşliğinde ve alanında uzman aşçılarımızla Aşhanemizde hazırladığımız sağlıklı yemekleri vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz” diye konuştu. Üretilen yemekleri sembolik bir ücretle vatandaşa sunduklarını kaydeden Horuz, “Şu anda 3 çeşit yemeği, yanında ekmeği ile beraber 6 lira gibi bir ücret karşılığında bütün vatandaşlarımızın alabilmesi için hizmet sunuyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak başta dar gelirliler olmak üzere, bütün vatandaşlarımızın yanındayız” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)