“Zor süreçten geçiyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Zor süreçten geçiyoruz”

Ligde galibiyet siftahı yapamayan Yeni Mersin İdman Yurdu’nun tadı yok. Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, takımın santrfor transferiyle takviye edilip güçlendirilmesini istiyor.

“Zor süreçten geçiyoruz”


HASAN KÜÇÜK

 

Ligde beraberliğe abone olan Yeni Mersin İdman Yurdu’nda yüzler gülmüyor.

Bursaspor ve Bucaspor 1928 beraberliklerinin ardından Adıyamanspor ile de yenişemeyen Kırmızı Lacivertlilerin teknik patronu Özcan Kızıltan, her maça üç puan parolası ile çıktıklarını ancak golcü sıkıntısı çektiklerini söyledi.

Zor bir süreçten geçtiklerini, kadro anlamında hâlâ eksiklerinin bulunduğun belirten Kızıltan, şöyle devam etti:

“Özellikle santrafor bölgesinde eksiğimiz var. Üç maçta da kazanabilirdik. Çok pozisyona girdik. Özellikle ön bölgedeki eksikliklerimiz nedeniyle girdiğimiz pozisyonlarda başarılı olamayınca 1 puan ile dönmek durumunda kaldık. Oyuncularımın genel anlamda mücadelesinden memnunum. Herkes elinden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyor. Kadromuza geç katılan oyuncularımız var. Onlar henüz maçın formuna giremedi. İhtiyaçtan dolayı asıl kadrodan fireler vererek onları da kazanmaya çalışıyoruz ama henüz istenilen seviyede değiller. Bu aslında şu ana kadar ki durumumuzun özetidir” dedi.

 

“GOL BÖLGESİNDE EKSİKLİĞİMİZ VAR”

Bursa ve Buca maçlarında net pozisyonları olmasına rağmen gole çeviremediklerini anlatan Kızıltan, “Adıyaman maçında diğer maçlardan daha çok pozisyonumuz var. Orada da başarılı olamadık. Bu da gol bölgesindeki eksikliğimizi gösteriyor. Onun dışında Adıyaman’da maçın saat 16.00’da olması, suni çimde oynamamız, havanın çok sıcak olması tüm oyuncuları olumsuz etkiledi. Buna rağmen oyuncularımız çok gayret gösterdi. Ancak istediğimiz 3 puanı alamadık. Deplasmanda alınan her puan değerlidir” diye konuştu.

 

“EKSİKLİKLER ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE DE KARŞIMIZA ÇIKACAK”

Transferlerde geç kaldıkları gibi santrafor bölgesinde hâlâ istedikleri oyuncuyu alamadıklarını anlatan Özcan Kızıltan şunları söyledi: “Santrafor olarak bize gelecek oyuncu yok değil, tek tük de olsa var. Gittiği yerde istediği ortamı bulamayan, parasını alamayan, çeşitli nedenle istediğini bulamayan oyuncuları arayıp bulmaya çalışıyoruz. İşin ekonomik boyutları da var. O da bizi biraz bizi engelleyen faktör. 15 Eylül’de transfer bitiyor. Bu zamana kadar ne yaparsak yaptık. Kadromuza katamazsak lige böyle devam etmek durumundasınız. Her geçen gün daha iyi olan bir takımız ama bazı yerlerdeki eksiklikler önümüzdeki süreçte de karşımıza çıkacak.”