Ankara duymadı, Avrupa duydu! | Güney Gazetesi Mersin

Ankara duymadı, Avrupa duydu!

Konut alanlarının ortasında faaliyet gösteren plastik yakma tesisleri AB’nin de gündemine gelmiş

Ankara duymadı, Avrupa duydu!


ABİDİN YAĞMUR

 

Akdeniz ve Toroslar ilçelerinin kesiştiği noktada bulunan plastik atık yakma fabrikaları, geri dönüşüm tesisleri, hurda depoları gibi işyerlerinin çevreye yaydığı kötü koku, sebep olduğu hava ve görüntü kirliliği yöre insanının protestolarına sebep olmuştu. Vatandaşın o protestolarını Ankara duymadı ama Avrupa Birliği duydu!

AVRUPA PARLAMENTOSU TUTUM BELGESİ YAYINLADI

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Abdurrahman Yıldız meclis oturumunda söz alarak konuyu gündeme getirdi. Yıldız, “Bu mesele artık uluslararası bir sorun haline geldi. Granül yakma tesislerinin, depolama tesislerinin olduğu bir bölge var. Bu tesisler İtalya ve İngiliz parlamentosunun gündemine haline geldi. Neden geldi? Çünkü İngiltere’den gelen plastik atıklar buradaki tesislerde yakılıyor. Avrupa Parlamentosu İngiltere’nin bu tutumunun yanlış olduğuna dair bir tutum belgesi yayınladı” dedi.

 

“MAHKEME KARARINA RAĞMEN ÇALIŞIYORLAR”

 

Yıldız, “Oradaki bazı tesislerin kapatılmasına ilişkin mahkeme kararı var ama Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bu mahkeme kararını uygulayamıyor.  Bu sadece bir çevre problemi değil aynı zamanda bir güvenlik meselesi haline gelmiş” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de bölgedeki 3 işyerinin mühürlendiğini, diğer işyerlerinin ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimi altında olduğunu söyledi.