“Öğrencilere ücretsiz yemek sözünüzü tutun” | Güney Gazetesi Mersin

“Öğrencilere ücretsiz yemek sözünüzü tutun”

İyi Parti Mersin İl Örgütü, yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü önündeydi. İyi Partililerin gündeminde andımızın yasaklanması, tarikat ve cemaatlerin eğitime müdahaleleri ve milyonlarca öğrencinin okula aç gitmesi vardı. İyi Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar iktidar partisine “Öğrencilere ücretsiz yemek sözünüzü tutun” çağrısında bulundu.

“Öğrencilere ücretsiz yemek sözünüzü tutun”



 

ABİDİN YAĞMUR


İyi Partililer Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki etkinlikte ilk olarak “öğrenci andını” hep bir ağızdan okudu.

Daha sonra bir açıklama yapan İyi Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, yeni eğitim yılının hem öğrenciler ve veliler hem de öğretmenler açısından sancılı başladığını vurguladı.

Öğrenci andının kaldırılmasına tepki gösteren Mehmet Dutar, “Yargı kararına rağmen keyfi bir uygulama ile Andımız’ın yasaklanması dahi millî eğitim ideallerimize vurulan en ağır darbelerden biri olmuştur. Çocuklarımızın; ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diye haykırmasından rahatsızlık duyanların gerçek niyetinin kimliksiz bir zihniyete sahip, kula kulluk eden bağımlı bireyler yetiştirmek olduğu net biçimde anlaşılmıştır” diye konuştu.

LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİM VURGUSU

 

Çağdaş ve modern eğitim ile birlikte eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının İYİ Parti’nin öncelikli talebi olduğunu kaydeden Dutar, “Bıkmadan usanmadan her türlü mecrayı kullanarak her fırsatta bu talebimizi haykırıyoruz. Çünkü ülkemizin temel sorunu budur. Bugün de içinde bulunduğumuz eğitim sistemi ne yazık ki birey yetiştirme değil, seçmen yetiştirme üzerine kuruludur. Bilinmelidir ki; vakıf, cemaat, dernek, grup ve benzeri din eğitimi veya değerler eğitimi adına MEB müfredatı dışında birtakım faaliyetlerde bulunmak ülkemizdeki eğitim ve öğretim sürecini olumsuz etkiliyor. Zira bu tür faaliyetlerde bulunan grupların hangi müfredata, hangi programa bağlı kaldıkları da meçhuldür ve bu durum oldukça tehlikelidir. Türk eğitim sisteminde; Atatürk ilke ve inkılapları esas olmalı, millî ve manevi hassasiyetler korunup kollanmalı, laik ve bilimsel eğitim ilkelerine uyumlu politikalar üretilmelidir. Aynı şekilde devlet denetiminde olması gereken okullarımızda ve öğrenci yurtlarımızda, dar ve sabit gelirli ailelerin çocuklarını ücretsiz yararlandırmaları esas alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Ailelerin belini büken ağır kırtasiye masraflarının yükünün devlet tarafından sübvanse edilmesi gerektiğini ifade eden Dutar, okul ve derslik sayısının yetersizliği ile sınıf mevcudiyetlerinin aşırı kalabalıklığından kaynaklanan sorunların giderilmesi, öğretmen açığının yapılacak atamalarla kapatılması çağrısında bulundu.

 

‘VERDİĞİNİZ ÜCRETSİZ YEMEK SÖZÜNÜ YERİNE GETİRİN’

 

Öğrencilerin beslenme sorununa da değinen Dutar, “Biliyoruz Türkiye’de ilkokul 4. sınıfların yüzde 40’ı ve 8. sınıfların yüzde 46’sı okula aç gidiyor ve tam 1 milyon 358 bin çocuk açlık sınırında bulunuyor. Bu nedenle İYİ Parti olarak çocuklarımıza okullarda beslenme projesi geliştirmiştik. Şimdi burada iktidara sesleniyoruz. Hadi bakalım; seçim döneminde bizden kopya çekerek verdiğiniz ücretsiz yemek sözünü yerine getirin. Hiçbir çocuğumuzun okula aç gitmediği bir ortam sağlayın” dedi.