“Üç atıl binaya işlev kazandırdık” | Güney Gazetesi Mersin

“Üç atıl binaya işlev kazandırdık”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin tarihi taş binadan en geç aralık ayında taşınacağını, birimlerin o tarihten sonra Çamlıbel’deki eski Marina Vista binasında hizmet vereceğini söyledi. Seçer, belediyenin şehirdeki 3 atıl binaya yeniden işlev kazandırdığını vurguladı.

“Üç atıl binaya işlev kazandırdık”


 

ABİDİN YAĞMUR


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi olağan toplantısında belediyenin hizmet birimleri için kiraladığı binalar gündeme geldi.

AKP’li meclis üyesi Zafer Şahin Özturan, Çamlıbel’de bulunan eski alışveriş merkezinin belediye hizmet binası olması için aylardır çalışma yapıldığını ancak binanın bir türlü hizmete alınamadığını belirterek gecikmenin nedenini sordu.

Soru üzerine açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Kiraladığımız yerlerin yüzde 75’ini aktif olarak kullanıyoruz. Hemen depremin ardından Kırmızı Lacivert İşhanını ve Özel İdare İşhanını boşalttık. Şu an yeni yerleşkesinde metropol binasında çalışıyor” dedi.

 

“ÇOK ÇOK MAKUL KİRA BEDELLERİ”

 

Belediyenin özel şahıslardan kiraladığı yerlerle ilgili rakamları daha önce paylaştığını ifade eden Seçer şunları söyledi:

“Rakamları özelden de verebiliriz. Çok çok makul kiralama bedelleri var. Makul demiyorum. Çok çok makul kiralama bedelleri var. 10 yıl artı devamına uygun şekilde protokol yapılmış. Mersin’de 3 atıl binanın işlevsel hale gelmesi sağlanmış. Birisi Hilton Otel orada, birisi Balıkçı Barınağı karışışında, bir diğeri de metropol binasında 7 kat. Bizim verdiğimiz kira miktarıyla orada şu anda oturanların verdiği kira miktarı arasında ciddi fark olduğunu da siz de biliyorsunuz. Biz mal bulmuş mağribi gibi saldırmadık. Fiyat farklarıyla birlikte 40 milyon liraya mal oldu. Aslında çok da gecikmedik. 6 Şubat depreminden hemen sonra birimlerimizi taşıdık. Biz memnunuz. En geç kasım ayı içinde taş binadaki birimlerimizi oraya taşıyacağız. Fiyatlar da çok değişiklikler oldu biz başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Birçok kamu kurumunun boşalttığı binaları satın aldık. Kamu kamuya veriyor. Bizim en az 5 tane böyle binamız var.”