İlk maç, ilk heyecan | Güney Gazetesi Mersin

İlk maç, ilk heyecan

​​​​​​​Kadınlar Basketbol Süper Ligindeki temsilcilerimiz ÇBK ve İlkem Yapı Tarsusspor parkeye galibiyet için çıkıyor. ÇBK, Servet Tazegül Spor Salonu’nda Fenerbahçe Alagöz Holding’i ağırlarken, İlkem Yapı Tarsusspor İstanbul deplasmanında Beşiktaş’a konuk olacak.

İlk maç, ilk heyecan


Ünlü: Kazanan biz olacağız

HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin (KBSL) ilk maçında Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, bugün Fenerbahçe Alagöz Holding’i ağırlayacak.

Bu yıl üç kupa hedefiyle yola çıkan Mersin’in KBSL’deki temsilcisi ÇBK, geçen yıl Fenerbahçe’yi mağlup ederek Cumhurbaşkanlığı kupasını ilk defa müzesine götürürken, Sarı Lacivertlilere Süper Lig ve Eurolig’de oynadığı final sonunda yenilerek Türkiye ve Avrupa ikincisi olma başarısı gösterdi. ÇBK, KBSL’nin ilk haftasında Servet Tazegül Spor Salonu’nda geçen yılın KBSL ve Eurolig şampiyonu Fenerbahçe ile yeniden karşı karşıya gelecek. Mersin ekibi çarşamba günü saat 18.30’daki karşılaşmayı kazanarak sezona galibiyet ile başlamayı hedefliyor.

 

“KAZANAN TARAF BİZ OLACAĞIZ”

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, geçen sene Fenerbahçe’yi yenerek Cumhurbaşkanlığı kupasını alırken KBSL final serisinde ve Eurolig finalinde ise rakiplerinin kazandığını hatırlattı. Sezonun ilk maçında Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını ifade eden Ünlü, “Kendi evimizde ligin ilk maçında kazanarak başlamak istiyoruz. Bu sene Fenerbahçe ile diğer kupalarda yine final oynayacağımızı düşünüyoruz. Bu maçlarda da kazanan taraf biz olacağız. Çünkü çok iyi bir kadro oluşturduk. Hocamızla geçen yıldan beri devam ediyoruz. O da artık bize ve şehrimize alıştı. Çok iyi bir kimya oluşturduk. Oyuncularımız çok iyi bir hava yakaladı. Sezon öncesi çalışmalarımız başarılı gitti. Bu sezon ilk defa seyircimizin karşısına çıkacağız. Onlarında desteği ile güzel bir basketbol oynayarak Fenerbahçe’yi yenerek çok iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz” dedi.

 

“TARAFTARLARIMIZI MAÇA BEKLİYORUZ”

Elizazabeth Williams ise Mbrey’in WNBA oynadıkları için henüz kadrolarına katılamadığını belirten Ünlü, “Diğer oyuncularımız tam kadro hazır. Elimizden gelenin en iyisini yapıp güzel bir basketbol ile seyircimize güzel bir galibiyet hediye etmek istiyoruz. Tüm taraftarlarımızı maça bekliyoruz. Onlar bizim her şeyimiz 6. Oyuncumuz. Onlar olmadan hiçbir şey yapamayız. Seyircilerimizin desteği ile Fenerbahçe’yi eli boş göndermek istiyoruz”