32 yıldır değişmeyen lezzet | Güney Gazetesi Mersin

32 yıldır değişmeyen lezzet

Etin kalitesi, pişirilmesi ve sunumu ile gerçek döner lezzetini yakalayabileceğiniz Dönerci Mehmet Usta Mersin’in uğrak işletmelerinin başında geliyor

32 yıldır değişmeyen lezzet


ELVAN KONUK

Dönerci Mehmet Usta’nın işletmecisi Mehmet Kul mesleğine 1974 yılında bulaşıkçılıkla başlamış. İşin mutfağında yetişen Mehmet Usta, 1991 yılında kendi işletmesini açmış. İlk başlarda eşiyle işlettiği dükkanında tek bir masaya hizmet verirken zamanla Mehmet Usta’nın dönerlerinin lezzeti kulaktan kulağa yayılmış. Mersin Sanat Sokağı’nda 32 yıldır hizmet veren Dönerci Mehmet Usta’da et döner ve iskenderin en lezzetli halini bulabilirsiniz.

Dönerci Mehmet Usta, Mersin’de et döner ve İskender yemek isteyenlerin ilk uğradığı mekanların başında geliyor.  Malatya’dan Mersin’e gelerek 1974 yılından beri yiyecek sektörünün içinde bulunan 66 yaşındaki Mehmet Kul, lezzet kariyerini anlattı.

Mehmet Usta, “Mersin’de eskiden Celal Usta ve Dede Döner vardı. İşe, Celal Usta’da bulaşıkçılık yaparak başladım. Daha sonra Dede Döner’de ustalık yapmaya başladım. Mersin Oteli’nde de çalıştıktan sonra şirketin batması üzerine Alanya’ya giderek bir yıl orada çalıştım. Sonra Mersin’e döndüm” dedi.

“DÜRÜST ÇALIŞIRSAN BAŞARILI OLURSUN”

 

Mersin’e döndükten sonra kendi işletmesini açtığını dile getiren Mehmet Usta, 1991 yılında Dönerci Mehmet Usta’yı açtığından söz etti. Mehmet Usta, “İlk işletmeyi açtığımda 20 metrekarede hizmet veriyordum, bir masam vardı. Hanımım yukarıda bulaşık yıkıyordu ben de aşağıda çalışıyordum. Yavaş yavaş genişledik, büyüdük. Dürüst çalışırsan başarılı olursun” ifadelerini kullandı.

“DÖNERİN LEZZETİNİ ETİN KALİTESİ VE TERBİYESİ VERİR”

 

Sabah 8’de lokantayı açtıklarını belirten Mehmet Usta, temizlik ve eti şişleme işlemlerinden sonra saat 10.30’da pişirme aşamasına geçtiklerini anlattı.  Saat 11.00’dan saat 17.00’a kadar döner ve İskender servisi yaptıklarını söyleyen Mehmet Usta, Pazar günleri hizmet vermediklerini belirtti. Fiyatların girdi maliyetlerindeki artışla orantılı olarak değiştiğini dile getiren Mehmet Usta, ‘iyi bir döner nasıl olmalı’ sorusunu da cevaplayarak şunları söyledi:

Dönerin lezzetini veren terbiyesi ve etin kalitesidir. Ben yılların getirdiği ustalıkla eti seçmesini bilirim. Dişi ve erkek hayvanın etini seçebilirim. Erkek hayvanın etini kullanıyoruz, daha yumuşak olur. Ayrıca en fazla 7-8 aylık dana etinden etin but kısmını kullanırız. Kullandığımız tüm ürünlerde yıllardır en çok önem verdiğimiz şey kaliteli ürünleri seçmek. Gerisi ustalık ve el lezzeti.”

 


  32 yıldır değişmeyen lezzet