Engelsiz hasat | Güney Gazetesi Mersin

Engelsiz hasat

Tarsus Belediyesinin Engelsiz Tarım Alanından yetiştirilen patlıcan, salatalık, domates, biber ve fasulye gibi ürünler, engelli vatandaşlar tarafından özenle toplandı. Hasat sonunda 700 kilo ürün elde edildi.

Engelsiz hasat



Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan engelsiz tarım alanı, Şelale mevkiinde hizmet veriyor. Alanda yerli tohumlardan yetiştirilen patlıcan, salatalık, domates, biber ve fasulye hasada hazır hale geldi.

Tarsus Belediyesi ziraat mühendislerince ve engelli vatandaşlar tarafından yetiştirilen, kontrolleri sağlanan ürünler, Tarsus Engelliler Platformuna bağlı Tarsus Görme Engelliler Derneği, İşitme Engelliler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi ve Talasemi Derneğine üye vatandaşlarca hasat edildi. Ürünleri tek tek toplayan engelli vatandaşlar, 700 kilo ürün elde etti. Toplanan ürünler engelli vatandaşlara dağıtıldı.

Tarsus Engelliler Platformu Başkanı Dursun Arslan, “Engelsiz tarım alanı, bizlerin tarımsal faaliyetlere katılmasını ve topluma daha fazla entegre olmalarını sağlayan önemli bir adımdır" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Ali Çelik ise Başkan Bozdoğan’a teşekkür ederek, “Bu projede yer aldığımız için gurur duyuyor ve bu fırsatı değerlendiriyoruz. Engelsiz tarım alanı, bizler için sadece tarım ürünleri yetiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda birçok açıdan hayatımızı olumlu yönde etkiliyor" diye konuştu.(Haber Merkezi)