Carettalar kazanmaya şartlandı | Güney Gazetesi Mersin

Carettalar kazanmaya şartlandı

TBL’deki temsilcimiz MSK sezonun ilk maçında cumartesi günü MKE Ankaragücü’nü konuk edecek

Carettalar kazanmaya şartlandı


HASAN KÜÇÜK

Geçen sezon play-off yarı finalinde Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin kapısından dönen Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (MSK) Türkiye Basketbol Ligi’ndeki (TBL) ilk maçında cumartesi günü Başkent ekibi MKE Ankaragücü’nü konuk edecek. Edip Buran Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 16.30’da başlayacak. Carettalar sezonun ilk maçını kazanarak sezona galibiyetle başlamak istiyor.

MSK Başantrenörü Semih Soğuksu, ilk maç için hazırlıklarımızı tamamladıklarını sadece Burak Gözeneli’nin kadroda yer almayacağını söyledi. Yeni transfer ettikleri uzun oyuncu Žiga Dimec’inde aralarına katıldığını ve ilk maçta kadroda yer alacağını ifade eden Soğuksu, “Burak dışında eksik ve sakat oyuncumuz yok. Lige hazırız. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Kendi evimizde seyircimizin desteği ile kazanarak başlamak istiyoruz” dedi.

 

 

“HEDEFİMİZİN FARKINDAYIZ”

Hazırlık maçları döneminde eksikliklerinin ve sakat oyuncularının bulunduğunu belirten Soğuksu, “Uzun yabancı oyuncumuz yoktu, yeni geldi. Takımda sakatlar vardı. Hazırlık maçlarında çok ta öyle kazanmak için oynamadık. Denemek, forma sokmak için bütün oyunculara yer verdik. O hazırlık süreci ile ligi karşılaştırmamak lazım. Ligde hedefimizin ve durumumuz farkındayız. Bu şehirde geçen sezon yarım kalan hikâyeyi tamamlamak istiyoruz. Bu şehri Süper Lig’e taşımak istiyoruz. Oyuncular da ve bizler de bunun farkındayız. Lige daha hazır ve kazanarak başlayacağız” diye konuştu.

 

“YENİ BİR KİMYA OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Soğuksu, oyuncular arasında uyum sorunu olup olmadığı yönündeki soruya, “Sezon başı olduğu için oyuncularda mutlaka uyum sorunu oluyor. Her hafta oynadıkça daha gelişen bir performans olacak. Kazana kazana devam eder bu iş. Bizde onu yapmaya çalışıyoruz. 12 tane yeni oyuncumuz var. Hepsi farklı sistemlerden farklı takımlardan geldi. Burada yeni bir kimya oluşturmaya çalışıyoruz” şeklinde cevap verdi.

 

 

“ŽİGA DİMEC’DEN BEKLENTİMİZ YÜKSEK”

Yeni transferleri Žiga Dimec’in dünya şampiyonasından gelmiş bir oyuncu olduğunu hatırlatan Soğuksu, “Slovenya A Milli takım oyuncusu. Bu lig için çok önemli bir oyuncu. Onu TBL’ye getirmek kolay bir iş değil. Biz burada büyük bir iş yaptık. O da takımımızın ana parçalarından. Ondan beklentimiz yüksek.

Soğuksu geçen yıl olduğu gibi bu yılda taraftarlarını yanlarında görmek istediklerini sözlerine ekledi.