MHP’li belediyeden Zafer Partisine sansür! | Güney Gazetesi Mersin

MHP’li belediyeden Zafer Partisine sansür!

Silifke belediyesi 1-6 Eylül tarihlerinde Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’ni gerçekleştirdi.  21 Ağustos’ta belediyeye stant açmak için yazılı başvuru yapan Zafer Partisi Mersin İl Başkanlığı’nın talebine yazılı olarak cevap gelmezken, iddiaya göre belediye hiçbir siyasi partinin festivalde stant açmayacağını söyledi. MHP, AKP, Ülkü Ocakları ve cemaatçi yapılara festivalde stant verilirken Zafer Partisi’nin talebinin günler öncesinden reddedildiğini söyleyen Zafer Partisi Mersin İl Başkanı Celal Kerem Karasolak, “Seçim zamanı kapımızı çalmayın, siz bizi nasıl görmediyseniz biz de sizi o gün tanımayacağız” dedi.

MHP’li belediyeden Zafer Partisine sansür!


ELVAN KONUK


Zafer Partisi Mersin İl Teşkilatının iddiaya göre Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali'nde stant kurma isteği cevapsız kaldı. Konuyla ilgili resmi sosyal medya hesaplarından Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’u etiketleyerek bunun nedenini soran partililer cevap alamayınca Zafer Partisi Mersin İl Başkanı Celal Kerem Karasolak, belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Karasolak, “Biz Zafer Partisiyiz. Zafer Partisini hiçbir kurum, hiçbir kuruluş, hiçbir belediye, hiçbir teşkilat görmezden gelemez. Hiç kimse Zafer Partisi’ne karşı kör, sağır, dilsizi oynayamaz. Zafer Partisi bu Türkiye’nin gerçeğidir. Zafer Partisi bu ülkenin sınırlarını savunan, milli güvenliğini savunan, Türkiye’yi savunan, vatanını savunan, memleketini savunan tek partisidir” dedi.

 

“FARKLI PARTİLERE VE CEMAATLERE İZİN VERİLDİ”

 

Silifke’de gerçekleşen festivalde 21 Ağustos’ta yazılı izin istediklerini dile getiren Karasolak, “Gerek belediye bünyesinde gerek kaymakamlık bünyesinde yazmış olduğumuz dilekçelerimiz var. Bunlara cevap verilmedi. Tek verilen cevap sözlü olarak hiçbir partiye hiçbir şekilde stant kurulması için izin verilmeyeceğidir. Lakin gördük, baktık, inceledik. Festival tarihlerinde farklı partilere stant kurma yetkisi verilirken, cemaatler dahil stant kurarken Türkiye’nin gerçeği olan, Türkiye’deki sınırların savunucusu olan, Türkiye’nin güvenliğini esas alan Zafer Partisi’ne stant kurma için izin verilmemiştir. Bunu kınıyoruz.  Daha önce Twitter’dan ve resmi hesaplarımızdan belediye başkanından tek bir satır kelime açıklama istedik. Sosyal medyadan bile açıklama gelmedi. Görüyoruz hala bir açıklama yapma tenezzülünde bile bulunmuyorlar” ifadelerini kullandı.

 

“YAPTIĞINIZ YOLSUZLUKLARI SORGULAYACAĞIZ”

 

Zafer Partisi’nin var olmaya devam edeceğini vurgulayan Karasolak, “Yarın bir gün seçim zamanında kapımızı çalmayın, açık konuşuyorum. Ne benim il teşkilatımın ne de herhangi bir ilçe teşkilatımın kapısını çalmayın. Geleceksiniz bunu biliyoruz, kabul etmiyoruz. Siz bizi nasıl görmediyseniz biz de sizi o gün görmeyeceğiz, tanımayacağız, duymayacağız ve bilmeyeceğiz, net olarak budur.

Zafer Partisi olarak bugün buradayız. Yarın yine geleceğiz. Yarın geldiğimizde Tisan’da yaptığınız yolsuzlukları sorgulayacağız, bunu dökeceğiz ortaya, ipliğinizi pazara çıkartacağız. Bunu böyle bilin” diye konuştu.


  MHP’li belediyeden Zafer Partisine sansür!