“Çocukları simide muhtaç ettiler” | Güney Gazetesi Mersin

“Çocukları simide muhtaç ettiler”

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, hükümetin öğrencilere günlük bir öğün ücretsiz yemek hizmetini kaldırmasına tepki gösterdi. Dinçer, hükümetin kendi evlatlarını simide mahkum ettiğini söyledi.

“Çocukları simide muhtaç ettiler”


Cumhuriyet Halk Partisi (CJP) Mersin Milletvekili Talat Dinçer, anaokullarında bir öğün ücretsiz yemeğin kaldırılmasını eleştirdi.

Dinçer,  “Hükümet, seçim öncesinde 5 milyon öğrenciye günlük bir öğün ücretsiz yemek verme vaadiyle halkın karşısına çıkmıştı. Ancak gerçekler çok daha çarpıcı ve üzücü bir tabloyu gösteriyor. Bu durum tam anlamıyla insanlık dışı ve kabul edilemez bir riyakârlıktır. Acilen yabancı uyruklu öğrencileri ücretli eğitime geçirip, bu kaynakları kullanarak günlük bir öğün ücretsiz yemek hizmetini ve köy okullarını hayata döndürmek gerekir. Başka bir seçenek düşünülemez, çünkü bu, ülkenin aydınlık geleceği için evlatlarımıza ihtiyacımız var. Geleceğimiz için daha adil, daha eşitlikçi ve daha sorumlu bir yaklaşım benimsemeliyiz. Bu konuda hükümeti duyarlı olmaya ve bu önemli meseleyi birlikte çözmeye davet ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)