“Çocukların okul masrafları, MEB bütçesinden karşılansın” | Güney Gazetesi Mersin

“Çocukların okul masrafları, MEB bütçesinden karşılansın”

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Çocuk Hakları Meclisi’nin öğrencilerin artan okul masrafları nedeniyle bir kampanya başlattığını duyurdu. Koca, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi var. TÖP, o bütçe çocukların kırtasiye masraflarına, bir öğün okul yemeğine harcanmalı diyerek kampanya yürütüyor” dedi.

“Çocukların okul masrafları, MEB bütçesinden karşılansın”


ELVAN KONUK

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, eğitim maliyetlerindeki artışa TBMM kürsüsünde dikkat çekti. Eğitim-Sen’in okullaşma oranlarıyla ilgili yaptığı araştırmayı paylaşan Koca, “İlkokullardaki okullaşma oranı geldiğimiz aşamada yüzde 98.86’dan yüzde 93 seviyelerine düşmüş durumda. Ortaokullardaki okullaşma oranı yüzde 93 düzeyinden yüzde 89 düzeyine gerilemiş durumda. Bu da şu anlama geliyor; eğitim giderlerinin karşılanamaması ve bu karşılamada yaşanan güçlükler halkımızın çocuklarını okula gönderme oranını her geçen gün git gide düşürmekte. Yoksul çocukların yüzde 41,8’inin okuldan ayrılmak zorunda kalma kaygısı yaşıyor. Geçtiğimiz yıl okul çağında olup okula gitmesi gereken 866 bin kız çocuğu okula gidemedi” ifadelerini kullandı.

TÖP Çocuk Hakları Meclisi’nin eğitimde karşı karşıya olunan ekonomik sorunlarla ilgili ülkenin dört bir yanında kampanya yürüttüklerini belirten Koca, MEB’in öğrencilerin okul masrafı için bütçe ayırabileceğine dikkat çekti. Koca, “Çocuk işçiliği ile mücadele eden, çocukların haklarını çocuklarla birlikte savunan TÖP Çocuk Hakları meclisi, çocukların tüm kırtasiye masraflarının MEB bütçesinden karşılanması için yaşamsal bir kampanya yürütüyor. Çocukların ücretsiz, sağlıklı beslenme hakkı için, bütçe var; o bütçe çocukların kırtasiye masraflarına, bir öğün okul yemeğine harcanmalı diyerek, kampanyasını yürütüyor. Çocuğun hakkı çocuğa diyen TÖP Çocuk Hakları Meclisi’nin kampanyasına güç vermeye davet ediyoruz. Çocukların kırtasiye masraflarının, tüm okul masraflarının MEB bütçesinden karşılanması mümkün” şeklinde konuştu.