Bu çocuklara nasıl bir eğitim veriliyor? | Güney Gazetesi Mersin

Bu çocuklara nasıl bir eğitim veriliyor?

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sosyal medyada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik uygunsuz hareketler yapan 17 yaşındaki çocuğun tutuklanmasının altında yatan nedenlere bakmak gerektiğini söyledi. Başarır, “Bu ve buna benzer çocuklar neden bu hale geldi? Bu çocuklara eğitim veren mülakatlarda torpil yapılarak atanan öğretmenleri de sorgulamak istiyorum. Bu çocukları tarikatlara vakıflara ve bunların uzantısı ne olduğu belli olmayan kurumlara teslim ederken gerçekten denetim yapıldı mı?” dedi.

Bu çocuklara nasıl bir eğitim veriliyor?


ELVAN KONUK

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de gündeme dair açıklamalarda bulundu. Atatürk’e hakaret ettiği videosu yayınlanan ve ardından tutuklanan 17 yaşındaki gençle ilgili konuşan Başarır, “Eğer bu ülkede 21 yıldır bu ülkeyi yöneten bir cumhurbaşkanı, iki kurucu lidere ‘iki ayyaş’ diyebiliyorsa, Fesli Kadir’i devlet protokolüyle beraber hastanede ziyaret edebiliyorsa, Atatürk’e hakaret eden bugüne kadar kendi beslediği büyüttüğü vakıf ve tarikatlarda Atamıza hakaretler edilmesine sessiz kalıyorsa bunun bir sebebi olmalı. Bu ve buna benzer çocuklar neden bu hale geldiğini sorgulamalıyız” dedi.

 

“BU 21 YILLIK AKP İKTİDARININ ESERİ”

 

Bu çocuklara eğitim veren öğretmenlerin de sorgulanması gerektiğini belirten Başarır, “Bu çocukları tarikatlara vakıflara ve bunların uzantısı ne olduğu belli olmayan kurumlara teslim ederken gerçekten denetim yapıldı mı? Bu ülkede 21 yılda yetişen nesli 19 Mayıs 1919’dan, Kurtuluş Savaşı’ndan, 30 Ağustos’tan, Atatürk devrim ve inkılaplarından, cumhuriyetten, laiklikten uzaklaştırılıp onlara bambaşka bir eğitim veriyorlarsa işte böyle bir nesil maalesef böyle eylemlerde bulunabiliyor. Bunun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıdır. O çocuğu tutuklamak sorunu çözmüyor, daha böyle kaç genç var?  Biz bu çocukları nasıl bir öğretmene, eğitim sistemine ya da tarikatlara teslim etmişiz.

Çok üzüntü verici, çocuk bu eylemi yapıyor, arkasındaki çocuk ‘okulu da çek’ diyor, diğeri de videoya alıyor. Kaç tane böyle çocuk var bu ülkede ve neden bu noktaya geldik? Kimleri örnek aldılar? Bu ülkenin cumhurbaşkanı, İsmet İnönü ve Mustafa Kemal Atatürk’e iki ayyaş benzetmesini yaparsa, kindar ve dindar bir nesil istiyorum derse maalesef tablo bu olur. Herkes bence olaya bu açıdan bakmalı. 21 yıllık AKP iktidarının eserini görmeli” şeklinde konuştu.