“Mersin’de yeni bir tarih yazacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’de yeni bir tarih yazacağız”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Mersin Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesini açık ara farkla yeniden kazanacaklarını, 13 ilçede de iddialı olduklarını belirterek partililere “Mersin’de yeni bir tarih yazmaya var mıyız” diye sordu.

“Mersin’de yeni bir tarih yazacağız”


Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in yanı sıra; CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Yılmaz, CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı, CHP Sivas Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ulaş Karasu, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Hasan Ufuk Çakır ve Talat Dinçer, CHP Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut ile Ayhan Barut,  CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, Adana Barosu Başkanı Semih Gökayaz, Meclis üyeleri, siyasi partilerin il başkanları, CHP Mersin ilçe başkanları, geçmiş dönem milletvekilleri, geçmiş dönem il başkanları, STK temsilcileri, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katılım sağladı.

 

“BİZİM REFERANSIMIZ ULU ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”

 

 

Başkan Vahap Seçer, kongrede yaptığı konuşmasında, CHP Grup Başkanı Özgür Özel’e çıktığı yolda başarılar dilerken, “Her birimizin başarısı hepimizin başarısıdır, her birimizin kazancı partimizin kazancıdır. Mücadelemiz bıkmadan, yorulmadan, usanmadan, asla ve kat’a moralimizi bozmadan, birbirimize düşmeden, ayrılmadan, ayrışmadan sonuna kadar devam edecek. Bizim referansımız Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk” dedi.

 

 

“BU SEÇİM HİZMET EDENLERİN SEÇİMİ OLACAK”

 

 

 

Mersin’in Anamur’dan Tarsus’a, Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar küçük bir Türkiye niteliğinde olduğuna da vurgu yapan Seçer, “Bu seçim mezhep, meşrep ayrımı yapmadan, sen yoksulsun, sen zenginsin, sen ihracatçısın, sen çiftçisin, sen işçisin, sen emeklisin, sen kadınsın, sen çocuksun, sen yaş almışsın ayrımı yapmadan hizmet edenlerin seçimi olacak. İdeolojik bir tartışma olmayacak. 2019 Mart’ında halkımız bize yetki ve şans verdi ve belediye başkanı olduk. Yaptığımız hizmetlerde ayrım yapmadık. Bugüne kadar siyasi ve etnik nedenlerle gidilmemiş her mahalleye gittik. Çiftçisine destek olduk, hayvan verdik, makine verdik. Bizim partimiz CHP. Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Biz onun yolunda gidiyoruz ve gitmeye de devam edeceğiz. Örgütlerimizin aktif olduğu bir beldede, ilçede ve ilde sonuçlar da değişir. Tıpkı Mersin’de olduğu gibi” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİR’İ AÇIK ARA FARKLA ALACAĞIZ”

 

İl kongrelerinin ve CHP Kurultayı’nın tamamlanmasının ardından tüm partililerin yerel seçimlere odaklanması gerektiğini vurgulayan Seçer, şöyle devam etti: “Bundan sonra Mersine ve Mersin seçimlerine odaklanalım. Genel merkez Türkiye seçimlerine odaklanacak. Partimizin tüm Türkiye'de yerel yönetimlerde başarılı olması için çalışacağım. Ama bizim görev ve sorumluluk alanımız Mersin. Hep beraber en sade üyemizden adaylarımıza kadar çalışacağız. Büyükşehir’i açık ara farkla alacağız. Yaptığımız emeklerin, halka dokunuşumuzun, insanlara olan sevgimizin, saygımızın davranışımızın semeresini göreceğiz. Halk kendini yönetenden, kendinin kaynaklarıyla kendisine hakça hizmet etmesini bekler. Bizim yapacağımız sadece bu. Adaletli olacağız. Geliri hakça dağıtacağız. Mersin’de Büyükşehirde Anamur’dan Tarsus’a Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar 13 ilçemizde partimiz iddia ortaya koyacak. Son seçimlerde partimiz bunu gösterdi. Hep beraber Mersin’de yeni bir iddia ortaya koyacağız. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi”

 

Sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Seçer, kongrenin oldukça demokratik bir ortamda gerçekleştirildiğini belirterek, yeni yönetimin de örgütü 6 ay sonra yapılacak yerel seçimlere götüreceğini söyledi.

 

Mersin’in CHP’nin başarı sağladığı önemli kentlerden birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Çünkü burada çalışan, başaran belediye var, belediyecilik anlayışı var. Halkla bütünleşen, partili-partisiz ayrımı yapmadan bunu gerçekleştiren, bizim parti programında yer alan sosyal demokrat belediyecilik anlayışını tam olarak da uygulayan bir Mersin modeli var. Bütün bunlar bize göreceksiniz seçimlerde çok farklı bir sonuç aldıracak. Bunu belediye başkanı olarak şimdiden söylüyorum, bunun tarihe not düşünmesini istiyorum. Hizmet yapıyorsan, elini tutuyorsan, sıcaklığını hissediyorsan, sevgi saygı hissediyorsan gerisi onun için teferruat. Bunu Mersin gösterecek. 31 Mart 2024’te gösterecek” diye konuştu.