“Sigortayla kayıplar önlenebilir” | Güney Gazetesi Mersin

“Sigortayla kayıplar önlenebilir”

MTSO 30 No’lu Meslek Komitesi-Sigortacılık Hizmetleri MTSO Meclis Üyesi Emel Bildik, “Üzülerek belirtmeliyim ki sigortanın önemini maalesef o değerimizi kaybettiğimizde anlıyoruz. Aracımız ile kaza yaptığımızda kasko ve trafik sigortasının önemini, işyerimiz yandığında işyeri sigortasının önemini, Tıpkı, 6 Şubat depreminden sonra zorunlu deprem DASK ve konut sigortasının önemini, özel hastane masraflarıyla karşılaştığımızda tamamlayıcı sağlık sigortasının önemini anladığımız gibi” dedi.

“Sigortayla kayıplar önlenebilir”


 

 

ELVAN KONUK

MTSO 30 No'lu Meslek Komitesi ve Mersin Sigorta Acenteleri Derneği (MESAD) işbirliği ile 25 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen ve bu yıl 12’nci kutlanan Sigorta Haftasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Hafta boyunca farkındalık etkinlikleri düzenleyeceklerini belirten MTSO 30 No'lu Meslek Komitesi-Sigortacılık Hizmetleri MTSO Meclis Üyesi Emel Bildik, “Üzülerek belirtmeliyim ki sigortanın önemini maalesef o değerimizi kaybettiğimizde anlıyoruz. Aracımız ile kaza yaptığımızda kasko ve trafik sigortasının önemini, işyerimiz yandığında işyeri sigortasının önemini, Tıpkı, 6 Şubat depreminden sonra zorunlu deprem DASK ve konut sigortasının önemini, özel hastane masraflarıyla karşılaştığımızda tamamlayıcı sağlık sigortasının önemini anladığımız gibi. Oysa ki çok küçük birikimler ile zor kazandığımız değerlerimizin sigortaları yaptırılabilir. Yaşlılığımızda emekli maaşımıza destek olması, rahat yaşam standartlarını sürdürmek için BES Bireysel Emeklilik Sistemlerine dahil olmalıyız. Hepimizin bizlere bir şey olur ise geride kalanlar için telaşlarımız var bunlar için de hayat sigortaları yaptırılabilir” dedi.

Sigorta ile kayıpların önceden önlenebileceğini dile getiren Bildik, şunları söyledi:

“Tıp Dünyasında önleyici tıp diye bir realite var. Hastalık tedavisinin aksine hastalık meydana gelmeden hastalığın önlenmesi hem daha kolay hem de çok daha az maliyetli. Sigorta sektörüne de bu şekilde bakmalıyız. Az önce de belirttiğin gibi kazanımlarımızı korumak öyle sanıldığı kadar zor değil. Bugün bindiğimiz araçların fiyatlarına şöyle bir bakalım, ya da işyerlerimizde kullandığımız aletlere, demirbaş ürünlerin fiyatlarına, evlerimizdeki mobilyaların değerlerine, oturduğumuz evin değerine, kullandığımız cep telefonlarının bilgisayarların fiyatına, ektiğimiz biçtiğimiz gözümüz gibi baktığımız tarlamızdaki ürünün fiyatına. Bakın liste uzadıkça uzuyor. Bahsettiğimiz bütün değerleri aslında koruma altına alabiliriz. Bu ürünlerin hepsinin bir sigortası var ve bu sigortaları yaptırarak olası kazalara, afetlere karşı kolaylıkla koruma altına alabilir, başımıza gelebilecek bir felaket anında yatırımlarımızı kurtarabiliriz.”

 

ABEŞ: “SİGORTALILIK BİLİNCİ HAKİM KILINMALI”

 

Mersin Sigorta Acenteleri Derneği (MESAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Abeş ise sigortacılık bilincinin hakim kılınması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle bir hafta boyunca sürecek bir dizi eylem planı hazırladıklarını belirten Abeş, kendilerine destek olan belediye başkanları ve STK temsilcilerine teşekkürlerini dile getirdi.

Hafta boyunca yürütecekleri etkinlikleri aktaran Abeş, “Şehrimizin en büyük ve insan sirkülasyonunun yoğun olduğu alışveriş merkezlerimizde kuracağımız stantlarda vatandaşlarımıza DASK'ın, Sağlık Sigortasının ve bireysel emekliliğin öneminden bahsedeceğiz, Bir başka gün düzenleyeceğimiz etkinlikte radyolar kanalıyla halkımıza sigortanın önemini anlatacağız. Şehrimizin en çok takip edilen televizyon programlarına konuk olacak sigortalılık bilincini aşılayacağız. Bir başka gün Ortaokul çocuklarımızla bir araya gelecek onlara sigortanın önemden bahsedecek birikimin önemi anlatacak ve kendilerine kumbaralar hediye edeceğiz. Sosyal medya mecralarında topluca hareket ederek Sigorta haftasının önemine dikkat çeken paylaşımlar yaparak kamuoyu oluşturmaya çalışacağız.

Bu çalışmaları bizler Mersin'de diğer illerde de o ilin temsilcisi meslektaşlarımız yapacaklar. Ben birliğin ve beraberliğin önemine çok inanan birisi olarak bir kez daha şu gerçeğe dikkat çekmek istiyorum. Sigortalılık bilinci ülkemizin kalkınması, halkımızın yatırımlarını koruma ve geleceğe güvenle bakabilmesi için hayati bir önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.