Milletvekilinden iddia: Akkuyu NGS’de yine zehirlenme vakası: 50 işçi zehirlendi | Güney Gazetesi Mersin

Milletvekilinden iddia: Akkuyu NGS’de yine zehirlenme vakası: 50 işçi zehirlendi

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, geçtiğimiz günlerde yüzlerce işçinin yemekten zehirlendiği Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında dün yine gıda zehirlenmesi vakası yaşandığını, 50 işçinin gıda zehirlenmesi şikayetiyle hastaneye başvurduğunu ileri sürdü.

Milletvekilinden iddia: Akkuyu NGS’de yine zehirlenme vakası: 50 işçi zehirlendi


ABİDİN YAĞMUR

Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santralinde çalışan yüzlerce işçi, 14 Eylül günü yemekten zehirlenmişti. Akkuyu Nükleer A.Ş iletişim ofisi gıda zehirlenmesinden etkilenen işçi sayısını 925 olarak açıklamıştı.

Yüzlerce işçinin zehirlenmesine neden olan yemek şirketinin santral sahasında işine devam etmesi işçilerin tepkisine neden olurken yeni bir toplu zehirlenme vakası iddiası geldi.

İddianın sahibi Yeşil ve Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca. Milletvekili Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Mersin Akkuyu nükleer santral inşaatında zehirlenen işçileri Meclis gündemine taşımıştık. Ancak, Akkuyu ölüm santrali zehir saçmaya devam ediyor. Dün, yine Akkuyu NGS inşaat alanında çalışan işçilerin gıda kaynaklı zehirlenme şüphesiyle Silifke ve Erdemli Devlet Hastanesi’ne gittiği bilgisini aldık. En az 20 işçinin Silifke Devlet Hastanesi’nde oluşan yoğunluk nedeniyle, zehirlenme kaynaklı Erdemli Devlet Hastanesi’ne yönlendirildiğini öğrendik. Tabipler, işçilerin gıda CRT değerlerinin çok yüksek olduğunu aktardılar. Barınma, beslenme, hijyen, iş güvenliği ve sağlığı koşullarından yoksun olan Akkuyu ölüm santrali zehir saçmaya, işçileri sağlıklarından, canlarından etmeye devam ediyor. Ne var ki, devlet kurumları kapı duvar. Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kamuoyunu bilgilendirme gereği bile duymuyor. Şu an aldığım son bilgiye göre Silifke ve Erdemli devlet hastanelerinde 6 kişi yatıyor. Yaklaşık 50 işçi hastaneye zehirleme vakası ile başvurmuş. Akşam kıymalı patates yemeği yenilmiş” dedi.