“Çıkıp kamuoyuna açıklama yapın” | Güney Gazetesi Mersin

“Çıkıp kamuoyuna açıklama yapın”

Mersin Tabip Odası Başkanı Nesanır, Bakanlığı göreve çağırdı.

“Çıkıp kamuoyuna açıklama yapın”


 

 

 

ELVAN KONUK

 

Akkuyu’da 13 gün arayla iki zehirlenme vakası yaşanması üzerine Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını göreve çağırdı.  Geçmiş yıllarda da Akkuyu’da zehirlenme olaylarının yaşandığını hatırlatan Nesanır, “Yaşanan olayların detaylarına vakıf değiliz. İşçilerin barınma koşulları, hijyen koşulları, beslenme koşulları, iş sağlığı ve güvenliği koşulları nasıl? Bakanlığın bunları bir rapor haline getirip kamuoyuyla paylaşması gerek” dedi.

 

Akkuyu NGS’de zehirlenen işçilerle ilgili bilgi veren Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır, zehirlenen işçilerden 6 kişinin Erdemli ve Silifke Devlet Hastanelerinde yattığını söyledi. Ancak 30’un üzerinde başvuru olduğunu belirten Nesanır, “Zehirlenme vakaları Akkuyu NGS’nin normali hâline gelmemeli. Bir önceki zehirlenme vakasının detaylarına dahi vakıf değiliz. Çünkü yetkililer, özellikle Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çıkıp konuya dair bir açıklama yapmadı” dedi.

Gıda zehirlenmelerinin yemek ya da su kaynaklı gerçekleştiğini, Akkuyu NGS’de yaşanan olayda büyük olasılıkla akşam yemeğinden kaynaklı bir durum olduğunu dile getiren Nesanır, kesin bir şey söylemek için yiyeceklerden numune alınıp incelenmesini gerektiğini belirtti. 

Nesanır, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Akkuyu NGS ile ilgili inceleme başlattı mı, tedbirler alındı mı?  Cumhuriyet Başsavcılığına bir suç duyurusunda bulunuldu mu? Yapılanlarla ilgili bir fikir sahibi değiliz. Böyle olmamalı. Bakanlığın üzerine düşen kamuoyunu bilgilendirmek, o santralin kapılarını basına açmak. İşçilerden sürekli duyduğumuz sorunlarla ilgili bir açıklama yapmak zorundalar artık. Orada gidip gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmesi bizim de teknik olarak araştırma yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.