HER MAÇ BİR FİNAL | Güney Gazetesi Mersin

HER MAÇ BİR FİNAL

ÇBK Başantrenörü Iniguez ligde ve Avrupa’da mücadele verdiklerini, ‘maç maç’ ilerlediklerini söyledi

HER MAÇ BİR FİNAL


HASAN KÜÇÜK

 

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin iddialı ekiplerinden Mersin ÇBK, BOTAŞ Spor maçının hazırlıklarını umutlu sürdürüyor.

Ligin ilk haftasında Fenerbahçe’yi evinde 76-74 yenmesine rağmen kural hatası yaptığı gerekçesiyle hükmen mağlup sayılan Turuncu Lacivertliler ikinci hafta İzmit Belediyespor’a yenilmiş, geçen hafta ise Hatay Büyükşehir Belediyespor’u 33 sayı farkla geçmişti.

 

ÇBK Başantrenörü Roberto Iniguez Güney’e yaptığı açıklamada Botaş maçının zor geçeceğini belirtti. “Rakip takımı tanıyorum” diyen Iniguez, şöyle konuştu:

“Yeni ve iyi bir kadroları var. Bizim için kolay bir maç olmayacak. WNBA’de oynayan iki oyuncumuz takıma katılmadığı için henüz tam takım olarak çalışamadık. BOTAŞ’ın 4 yabancı oyuncusu var.  Bizim için önemli olan Eurolig’e başlamadan önce bir galibiyetle moral ve enerji olarak bu haftayı galip tamamlamamız gerekiyor.”

 

 

“MAÇ MAÇ GİDECEĞİZ”

 

Iniguez, hedefleri hakkındaki soruya “Ben şu an sadece BOTAŞ maçını düşünüyorum. Kupaları düşünmüyorum. BOTAŞ maçından sonra Eurolig’de Avenida maçı var.  Şu an biz maç maç giderek devam etmek istiyoruz. Şimdi bunları düşünmek bir hayal”  cevabını verdi.

 

“SAHADA KAYBETTİĞİM MAÇI KAĞIT ÜZERİNDE KAZANMAYA ÇALIŞMAM”

Iniguez, 2 sayı farkla kazanmalarına rağmen kural hatası yaptıkları için itiraz sonucu hükmen mağlup sayıldıkları Fenerbahçe maçına da değinerek şunları kaydetti:

 “Kendi düşünceme göre biz iki maçı kazanırken sadece bir maçı kaybettik. Ben şimdiye kadar çok büyük takımlarla karşılaştım. Bir maçı sahada kaybedersem kâğıt üzerinde kazanmaya çalışmam. Bu benim için utanç verici olur. Böyle bir şey Fenerbahçe açısından bu utanç verici bir durum.”

İspanyol teknik adam söz konusu maçta kendilerinde hata görüp görmedikleri yönündeki soruyu ise “Tek hatamız Fenerbahçe karşısında 20 sayı yerine 2 sayı farkla kazanmış olmamız. Şimdi Fenerbahçe biz kazandık ama bu sebepten dolayı mı kazandık diyor.” Diye yanıtladı.