“Umut ettiğin sürece mucizeler gerçektir” | Güney Gazetesi Mersin

“Umut ettiğin sürece mucizeler gerçektir”

Gülnar’da yaşayan ve bir tür kas hastalığı olan DMD ile mücadele eden Harun Tınas’ın yeni kitabı ‘Mucizevi Gerçeklik’ okurlarla buluştu. bu kez okurların karşısına bir filozof olarak çıktığını söyleyen Tınas, kitabıyla ilgili “Hayatta umut ettiğin sürece, mucizeler temel bir gerçekliktir” ifadesini kullandı.

“Umut ettiğin sürece mucizeler gerçektir”


İLKAY ADALIOĞLU

Gülnar’da yaşayan Yazar ve Şair Harun Tınas, ‘Sessiz Çığlığım’, ‘Ben de varım’, ‘Koyu Zaman Seferisi’ kitaplarının ardından 4’üncü kitabı olan ‘Mucizevi Gerçeklik’i çıkardı.  Duchenne Musculer Distrofi (DMD bir tür kas hastalığı) hastası 31 yaşındaki Tınas, üç parmağını kullanarak yazdığı kitabında kendini bir filozof olarak tanımladı.

Sosyal medya hesabından kitabıyla ilgili paylaşım yapan Tınas, şunları söyledi:

 “Bu kez karşınıza filozof olarak çıkıyorum. Ben bu hayata geldiğimden beridir bir şeyleri sorgulayıp duruyorum. Yaşadığım kas hastalığı elimden pek çok gücümü aldı. Dünyada milyarlarca insan dururken bu hastalık neden beni bulmuştu? Yıllarca sürekli bunu sorguladım.

Sonunda şuna kanaat getirdim; Allah her insana bir görev verir, benim bu dünyadaki görevim; umudunu yitirmiş ve mucizelere inanmayan insanlara, umut aşılamak ve başardıklarımla gerçek mucizeyi anlatmak. Ben bu hayatta çok acılar çektim. Hayat, ömrümün her karışını acıdan yana yazdı. Hayallerim vardı, olgunlaşmadan dalından koparıldı. Her defasında kendimi derdime şifa dilerken buldum. Turnalara haber saldım, yıllarca bekledim ama derman bulamadım. İnsanın yaşadığı acılar, sonunda şifadır insana. Yaşadığım acılar yılların sırtında ruhumu besledi ve beni güçlü kıldı. Bugün başardıklarım, yaşadığım derdim sayesindedir. Hastalığım olmasa, ben bu kitapların hiçbirini çıkaramazdım. Paulo Coelho, “Ok ancak geri çekilerek atılır. Hayat seni zorluklarla geri çekiyorsa, seni daha büyük bir şeye fırlatacağı içindir” der.

Bu kitabımda hayattaki görüşlerimi, deneyimlerimi, zorlukları nasıl aştığımı ve mucizelere nasıl imza attığımı deneme türünde yazılar, şiirler ve Harunca sözler üzerinden siz kıymetli okurlarıma aktarmaya çalıştım.  Hayatta umut ettiğin sürece, mucizeler temel bir gerçekliktir.”

Yazara ait kitaplardan almak için 05385912126 numaralı WhatsApp hesabından irtibat kurabilirsiniz.