Emlak alırken dolandırıcılara dikkat | Güney Gazetesi Mersin

Emlak alırken dolandırıcılara dikkat

Artan dolandırıcılık olaylarına karşı hem meslektaşlarını hem de vatandaşları uyaran Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, “Sosyal medyada ve internet portallarında değerinin çok altında kiralık veya satılık ilanlarına itibar edip dolandırıcıların ve kan emici vampirlerin tuzağına düşmeyin” dedi.

Emlak alırken dolandırıcılara dikkat


 

İLKAY ADALIOĞLU

Son zamanlarda dolandırıcılar, emlak sektörüne yönelerek gördüğü ilanları kopya yapıştır yöntemiyle tüketicinin ilgisini çekmeye başladı. Değerinden düşük olarak paylaştıkları ilanlardan kapora yoluyla tüketiciden para talep eden dolandırıcılar, kaporayı aldıktan sonra ortadan kayboluyorlar.

 Bu konudaki şikayetlerin artması ile birlikte Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, meslektaşlarını ve vatandaşları bilinçli olmaya davet etti. Artan emlak dolandırıcılığı karşısında meslektaşlarını ve tüketicileri uyaran Canpolat, şüpheli görünen ilanlar hakkında suç duyurusu yapılması gerektiğini belirterek “Sosyal medyada ve internet portallarında değerinin çok altında kiralık veya satılık ilanlarına itibar edip dolandırıcıların ve kan emici vampirlerin tuzağına düşmeyin. Hiçbir sorumlu emlak danışmanı, asla ve asla sunum yapmadan kapora talep etmez, edemez. Yetkili emlak ofisi sahibi, sizi ofisine davet eder ve gayrimenkul hakkında size sunumunu yapar. Ardından gayrimenkul sahibi ile sizin anlaşmanızı sağlar. Anlaşma gereği sunumu yapılmayan hiçbir kayıt için kapora ücreti talep edilmez. Dişinizden, tırnağınızdan ayırdığınız birikimlerinize sahip çıkın ve dolandırıcıların oyununa düşmeyin” ifadelerini kullandı. Meslektaşlarına ve tüketicilere seslenen Canpolat, şüpheli gördüklerini ilanlara karşı acil bir şekilde suç duyurusunda bulunulması gerektiğini belirterek, vatandaşların gözlerini dört açmaları tavsiyesinde bulundu.