Demirbilek: Yarınlar bizim | Güney Gazetesi Mersin

Demirbilek: Yarınlar bizim

İlk maçta Çerkezköy karşısında kırık not alan ÇBK Gelişim’in teknik patronu umutlu konuştu

Demirbilek: Yarınlar bizim


HASAN KÜÇÜK

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin (TKBL) ilk haftasında Çerkezköy Belediyesi’ne 15 sayı farkla mağlup olan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Gelişim takımı ikinci hafta mücadelesinde cumartesi günü Balıkesir temsilcisi Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’a konuk olacak. Mersin’deki çalışmalarını tamamlayan temsilcimiz cuma günü Balıkesir’e gidecek. ÇBK Gelişim Başantrenörü Halil Demirbilek geçen hafta ligin ilk maçına çıktıklarını söyledi. Genç bir takım oldukları için maçta tecrübesizlikten dolayı hatalarının olduğunu belirten Demirbilek “Takım faulümüz 5 oluyor. Oyuncularımız doğal olarak faul yaptığı için bu skora yansıyor” dedi. İlk maçta 1-3 ve 4. periyodda iyi oynadıklarını anlatan Demirbilek, “Özellikle basit faul ve hücumda hatalar yaptık. Kaos hücumları top kayıplarına neden olunca bu bize skor olarak geri döndü” diye konuştu.

“AMACIMIZ TECRÜBELİ OYUNCU YETİŞTİRMEK”

Önlerinde oyuncularının gelişimi için mükemmel bir fırsat bulunduğunu vurgulayan Demirbilek, “Her maça oyuncularımızın gelişimi için çıkacağız. Bu yolda mağlubiyetlerde olacak. Bu mağlubiyetler bizi psikolojik olarak kısa sürede etkilese de burada çok farklı bir proje var. Amacımız kadın basketbolunda ve ÇBK A takımına tecrübeli oyuncular yetiştirmek” ifadelerini kullandı.

ZOR BİR MAÇ OLACAK

Cumartesi karşılaşacakları Gürespor’un geçen yıl Süper Lig’de oynayan 5 oyuncu transfer ettiğini hatırlatan Demirbilek şunları söyledi: “Rakibimiz bu sezon çıkmaya aday favori takımlardan bir tanesi. Bizim için zor bir maç olacak. Biz maçın genelinde oyuncuların bireysel gelişimleri ve takımımızın bir önceki haftaya göre hem hücum hem savunmada biraz daha organize daha akıllı oynamamız için iyi bir prova olacak. Oyuncularımızın gelişimi ve A takımına geçiş dönemi için planladığımız bir lig. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyorum.”

Oyuncuları ellerinden geleni yapmaya çalışsa da yabancı oyuncu eksikliğini hissettiklerini anlatan Demirbilek, kulüp başkanlarının bu konu ile ilgili çalışma yaptığını kaydetti.