ESPS projesi lansmanı gerçekleştirildi | Güney Gazetesi Mersin

ESPS projesi lansmanı gerçekleştirildi

Mersin Üniversitesi’nin (MEÜ) de paydaşları arasında olduğu ve Avrupa Birliği tarafından fon sağlanan Yükseköğretim Öğrencileri için Avrupa Birliği Bursları (ESPS) Projesi’nin lansman toplantısı gerçekleştirildi.

ESPS projesi lansmanı gerçekleştirildi


Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren ve Haran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu başta olmak üzere misyon, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte MEÜ’yü Proje Bölge Koordinatörü ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Tahir Alp temsil etti.

Avrupa Birliği tarafından fon sağlanan Yükseköğretim Öğrencileri için Avrupa Birliği Bursları (ESPS) Projesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi koordinatörlüğünde; Üniversitemiz, Çukurova Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından yürütülüyor.

Proje ile Türk Cumhuriyeti Vatandaşı, uluslararası ve geçici koruma statüsü altındaki öğrencilerin yükseköğretime erişimini artırarak kendi kendilerine yetebilmeleri için gerekli becerilere sahip olmalarını sağlamak ve bu sayede Türkiye’nin ekonomik olarak büyümesi ve kalkınmasına katkıda bulunmak amaçlanıyor. (Haber Merkezi)