“Ülkeyi bu hale getirenler rahat uyuyor mu?” | Güney Gazetesi Mersin

“Ülkeyi bu hale getirenler rahat uyuyor mu?”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, yurttaşın marketten taneyle meyve aldığını söyleyerek “Bu insanları bu noktalara getirenler acaba yastığa başlarını koyunca rahatça uyuyabiliyorlar mı?” diye sordu.

“Ülkeyi bu hale getirenler rahat uyuyor mu?”


ELVAN KONUK

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi. Sosyal medya hesabından gittiği marketteki izlenimlerini paylaşan Kocamaz, “Yaşlı bir amca, büyük ihtimalle emekli tezgahtara poşeti uzattı ve ‘dokuz tane mandalina koyar mısın? dedi. Yüreğim cız etti. Bu insanları bu noktalara getirenler acaba yastığa başlarını koyunca rahatça uyuyabiliyorlar mı? Gerçekten merak ediyorum. Mandalinanın fiyatına baktım, kilosu 13.49 lira yazıyordu. Belli ki o mandalina üretildiği bölgeden 3 ve 4 liradan alınmıştı. Zira bu yıl narenciye fiyatları yerlerde sürünüyor” dedi.

Hem üreticinin hem tüketicinin perişan bir halde olduğunu dile getiren Kocamaz, tarımsal girdi fiyatlarındaki artıştan da söz etti. Kocamaz, “İzlenen yanlış politikalar yüzünden bu yıl çok sayıda narenciye bahçesi sökülmekle karşı karşıya kalacak. Rabbim hem üreticilerin hem de tüketicilerin yardımcısı olsun. Ülkeyi yönetenlere de akıl fikir ve izan versin. Boşalan hazine ve dibe vuran ekonomiyi düze çıkarmaları, enflasyonu düşürerek milleti rahatlatmaları için basiret versin” ifadelerini kullandı.