Satranç şampiyonları ödüllendirildi | Güney Gazetesi Mersin

Satranç şampiyonları ödüllendirildi

 Satranç şampiyonları ödüllendirildi


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün ile birlikte 23 Nisan Gençlik Kampında düzenlenen 8. Türkiye Satranç Şampiyonası” kapanış ve ödül törenine katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün koruna altında bulunan çocukların psiko sosyal, bilişsel ve bedensel gelişimlerini desteklemek, çocuklar arasında arkadaşlık ilişkisi kurulmasına katkıda bulunmak amacıyla Türkiye Satranç Federasyonu ile iş birliği ile gerçekleştirdiği etkinlikte konuşan Vali Pehlivan “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın 8. satranç organizasyonunda bir aradayız. Mersin olarak spor etkinliklerine de çok büyük önem ve ağırlık veriyoruz. İlimizde 60 branşta faaliyet gösteren 504 spor kulübü var. Gençlerimiz spor yapıyor, kendilerini geliştiriyorlar. Bu yılın başında bir uygulama başlattık. Her ay bir branş uygulaması yapıyoruz. Her ay bir branş uygulamasıyla o branşı İlimizin 13 ilçesinde ve her köşesinde tanıtıyoruz. Bu sayede her geçen gün lisanslı sporcu sayımız da artıyor. Nitekim şu anda İlimizde lisanslı sporcu sayımız 190 binin üzerine çıkmış durumda” dedi.

 

 

Bu sporların içinde satrancın da ayrı bir öneminin bulunduğunu anlatan Vali Pehlivan, “Çünkü çocuklarımızı stratejik, analitik düşünmeye sevk ediyor ve diğer branşlarda olduğu gibi satranç branşında da ulusal, uluslararası, Avrupa ve dünya düzeyinde de başarı elde edilmesine de vesile oluyor. Nitekim Avrupa'da ve dünya ölçeğinde madalyalı sporcularımız satranç alanında da var” ifadelerini kullandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün’ün konuşmasının ardından dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. (Haber Merkezi)