ÇBK Avrupa virajında | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK Avrupa virajında

Mersin ÇBK, Euroleague ilk maçında çarşamba günü İspanyol Avenida karşısında sınav verecek

ÇBK Avrupa virajında


HASAN KÜÇÜK

 

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde (KBSL) mücadele eden ve ülkemizi Euroleague Women’da temsil eden Mersin Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) bu sene Avrupa’da ilk sınavına çıkıyor.

Geçen yıl  Fenerbahçe ile final oynayarak Avrupa 2’nci olma başarısı gösteren Mersin ekibi Euroleague Women 2023-2024 sezonunun ilk maçında çarşamba günü İspanya ekibi Perfumerias Avenida’yı ağırlayacak. Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 19.00’da başlayacak. ÇBK evinde ağırlayacağı İspanol rakibi karşısında  galibiyet bularak Eurolig’e moralli başlamak istiyor..

 

 

 

“HER MAÇIMIZ FİNAL”

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, KBSL’de iş kazası yaşadıklarını,  üst üste 2 mağlubiyet aldıklarını ancak hızla toparlanıp galibiyetlerle yola devam ettiklerini söyledi. Taşlar yerine oturdukça daha iyi basketbol oynadıklarını ifade eden Ünlü şöyle konuştu:

“Rakiplerimiz iyi savunma yapıyor. Biz savunmayı daha çok geliştirip daha az sayı yemeyi hedefliyoruz. Bundan sonra herhangi bir kaza olacağını tahmin etmiyorum. Maç maç gidip her maçı final havasında oynuyoruz. Lig daha uzun bir maraton. WNBA’de oynayan iki oyuncumuz önümüzdeki hafta geliyor. Kadromuzu tamamlayacağız.”

 

 

“ELİ BOŞ GÖNDERECEĞİZ”

Eurolig’de çarşamba günü karşılaşacakları Perfumerias Avenida’nın kupanın köklü takımlarından biri olduğunu vurgulayan Ünlü, “Rakibimiz, her zaman Eurolig’de olmuş, Avrupa kupaları oynamış, seyircisi ve organizasyonu ile en önde gelen takımlardan. Onları misafir edeceğiz ama eli boş göndereceğiz. Tüm hesaplarımız galibiyet üzerine kurulu. Antrenmanlarımız sıkı geçiyor. Eurolig’e iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz” dedi.

 

“MİLLİ TAKIM HAVASINDA AVRUPA MAÇI”

Maçta taraftar desteğinin önemli olduğunu vurgulayan Ünlü, “Mersinliler bizi yalnız bırakmasın” çağrısında bulundu.

ÇBK- Avenida karşılaşması çarşamba günü saat 19’da Servet Tazegül spor salonunda oynanacak.

 

Öte yandan, çarşamba günkü maçta sporun cilvesi yaşanacak. Geçen yıl Avenida’nın başında olan koç Roberto Iniguez, bu kez ÇBK’nın başında eski takımına karşı galibiyet arayacak.