Art Land Sanat Çalıştayı Sergisi sanatseverleri bekliyor | Güney Gazetesi Mersin

Art Land Sanat Çalıştayı Sergisi sanatseverleri bekliyor

Mersin Borcak Yaylası’nda bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Arnica Art Land Sanat Çalıştayı’nda üretilen eserler, Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde açılan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Art Land Sanat Çalıştayı Sergisi sanatseverleri bekliyor


Arnica Art Land Sanat Çalıştayı Kurucusu ve Danışma Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer, Mersin’in adını sanatla özdeşleştirmeyi ve toplumda sanat okuryazarlığını güçlendirmeyi amaçlayan çalıştayın çeşitli etkinliklerle de geliştirileceğini belirtti. Açılışa Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katıldı.

Bu yıl, 14 Temmuz – 4 Ağustos 2023 tarihleri arasında birer haftalık üç dönem halinde düzenlenen 2. Arnica Art Land Sanat Çalıştayı’na 5 heykeltıraş ve 45 ressam katıldı.

Art Land Projesi’ne katılan sanatçıları Mersinli sanatçılarla buluşturmaya yönelik etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Senur Akın Biçer, “Bu topraklar, sanat ve sanatçı açısından çok önemli. Biz Arnica Art Land Sanat Çalıştayı ile yeniden sanatımızın doğduğu topraklara geliyoruz. Markamızın da kurucusu olan merhum babam Hasan Akın, estetik bakış açısına sahip bir mühendisti. Onun ruhuna bir saygı duruşu olarak ifade ettiğimiz bu çalıştay ile birlikte yeni sanat projelerini de hayata geçirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

23 Ekim’e kadar açık kalacak sergide 61 eser yer alıyor. (Haber Merkezi)