Bir sınıfta 70 kişi! | Güney Gazetesi Mersin

 Bir sınıfta 70 kişi!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Kocamaz, sınıflardaki öğrenci sayısının 7O’lere ulaştığına dikkat çekti

 Bir sınıfta 70 kişi!


ELVAN KONUK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması için meclise soru önergesi veren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, sınıf mevcudu 40’ın üzerine çıkan okullara dikkat çekti. Koca, “Mülteciler genellikle hangi illerimizde sınıf mevcutlarını artırmış durumdadır? Mersin'de sınıf mevcudu 40'ın üzerinde sınıf var mıdır?” diye sordu.

 

Depremin ardından aldığı göç, mülteci nüfusu ve bazı okulların deprem nedeniyle boşaltılmasıyla Mersin’deki okullar kapasitesinin üzerinde öğrenciye eğitim vermeye başladı. Sınıf mevcutlarının en fazla 40 olması gerektiğini belirten İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, mültecilerin yoğun olduğu illerde bu rakamın 60-70’e çıktığını söyledi.

Yeni Eğitim- Öğretim yılında mülteci öğrenciler ve aşırı kalabalık sınıflarla ile ilgili yazılı soru önergesi veren Kocamaz, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şunları sordu:

“Bakanlık tarafından yayımlanan yönetmeliğe göre sınıf mevcutlarının en fazla 40 öğrenci olması germiyor mu? Bazı okullarda yönetmeliğe aykırı mı hareket edilmektedir?

Sınıf mevcudu 40'ın üzerinde toplam kaç adet sınıf bulunmaktadır? Bu sınıfların okullara ve illerimize göre dağılımı hangi şekildedir? Mersin'de sınıf mevcudu 40'ın üzerinde sınıf var mıdır? Var ise bu sınıfların sayısı kaçtır? Okullara ve ilçelere göre dağılımı hangi şekildedir?

Mülteciler genellikle hangi illerimizde sınıf mevcutlarını artırmış durumdadır? Türkiye genelinde toplam kaç adet mülteci öğrenci bu yıl bakanlığınıza bağlı okullarda eğitim-öğretim görmektedir? Bu öğrencilerin illerimize göre dağılımı hangi şekildedir? Mersin'de devlete ait okullarda eğitim-öğretim gören mülteci öğrenci sayısı kaçtır?”