Toparlanacağız | Güney Gazetesi Mersin

Toparlanacağız

Eurolig’deki ilk maçında mağlup olan ÇBK’nın Genel Menajeri skordan dolayı üzgün olduklarını söyledi:

Toparlanacağız


HASAN KÜÇÜK

 

Euroleague Women 2023-2024 sezonunun ilk maçında İspanyol ekip Perfumerias Avenida’ya evinde 5 sayı farkla 77-82 mağlup olan Mersin Çukurova Basketbol Kulübü’nde (ÇBK) büyük üzüntü yaşanıyor.  ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, böyle bir skordan herkesin çok üzgün olduğunu ifade ederek bir an önce toparlanıp gerçek basketbollarını ortaya koyarak Çukurova’yı göstermeleri gerektiğini söyledi.

 

“ÜZERİMİZDEKİ ÖLÜ TOPRAĞINI ATMALIYIZ”

Eksikliklerinin bahane olmaması gerektiğini anlatan Ünlü, “En önemli ana iki oyuncumuz yok. WNBA’de oldukları için henüz gelmedi. Takımın yarısı yok demektir. Şampiyonluk kovalamadığımız Eurolig’de favori gösterildiğimiz kadromuzla Avenida’yı yenmemiz gerekiyordu. İlk maçı rakip bizden daha çok istedi. Öyle bir görüntü vardı. Daha istekli oynadılar. Oyuncularımızın anlayamadığımız bir durgunlukları vardı. Ama en kısa sürede üzerimizdeki ölü toprağını atıp bir an önce form tutup bize yakışan, Mersin halkına yakışan basketbolu sergileyip galibiyet serilerine başlamamız lazım” dedi.

 

 

“ARTIK YENİLGİYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”

 

KBSL’de de artık yenilgi için kredi ve tahammüllerinin kalmadığını vurgulayan Ünlü, “Bundan sonraki bütün maçları kazanmamız gerekiyor. Teknik heyetimiz bununla ilgili her görüşmeleri yapıyor. Oyuncularda evimizde o kadar seyircinin önünde Eurolig’de yenildikleri için üzgün. Ama onlarında bir an önce kendilerini toparlayıp buna bir dur dememiz gerekiyor” diye konuştu.

 

“BİZE GÜVENİN”

Cumartesi günü Bursa Uludağ yapacakları maçına kazanma parolası ile çıkacaklarını ve kazanacaklarını anlatan Ünlü şunları söyledi: “Kaybetmeye tahammülümüz yok. Mağlubiyetlerle sezona kötü başladık. Allah’tan sezon başında böyle kötü başladık. Telafisi olabilecek şeyler bunlar. Tepki gösteren taraftarlarımız çok haklı. Ama bize bu zamanlarda destek olsunlar ki daha güzel günlere daha güzel zamanlara hep beraber gidelim. Onların desteğini sonuna kadar ihtiyacımız var. Teknik heyetimize ve oyuncularımıza inanıyoruz. Onlarda bize inansınlar. Bize sonuna kadar destek versinler. İyi olacağız.”