“Bizde inat da, umut da bitmedi” | Güney Gazetesi Mersin

“Bizde inat da, umut da bitmedi”

Mersin’de Türkiye İşçi Partili (TİP) kadınlar iktidarın kadınları ötekileştiren politikalarına karşı biraraya geldi. Tüm kadınları 8 Ekim Pazar günü gerçekleşecek olan İstanbul Kadıköy buluşmasına desteğe çağıran kadınlar “Bizde inat da umut da bitmedi” dedi.

“Bizde inat da, umut da bitmedi”


ELVAN KONUK

Pozcu Koton Mağazası önünde biraraya gelen kadınlar artan şiddet olayları ve cinsiyetçi söylemlere karşı ses yükseltti. TİP’li kadınlar adına konuşan TİP Mersin İl Kadın Sorumlusu Emine Güner, “Binbir emek ve çileyle kazandığımız haklarımız, kadın ve LGBTİ+ düşmanı, gerici ataerkil düzenin ayakları altında çiğnenmeye cüret edilmekte, cinsiyetçi söylemlerle eşitlik mücadelemiz geriye çekilmek istenmektedir. Saray Rejimi; eğitimden iş hayatına, kadının olduğu her alanda din kisvesi altında ahlak bekçiliği yapmaktadır. İkiyüzlü din tüccarları tarafından LGBTİ+’ların cinsel yönelimine laf edilmekte, aileyi parçalama yalanıyla hedef gösterilmektedirler. Bir gün karma eğitimden çıkmaktan söz eden düzenin sahipleri, bir başka gün çocuk tacizcilerini, kadın katillerini aklamakta; kadınlar ise en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülmeye devam etmektedir” dedi.

Kadını yok sayanların aynı zamanda kadın emeğini de yok saydığını dile getiren Güner, “Evdeki işi hiç bitmeyen; aynı işi yaptıkları erkeklerden daha az ücret alıp işten ilk çıkarılan; iş görüşmelerinde utanmazca çocuk yapıp yapmayacağı sorulan; çalışırken tacize, mobbinge uğrayan yine bizleriz. Oysa biz kadınlar, bilimden sanata, spordan felsefeye dünya çapında başarılara imza attık. Laikliğin tüm kazanımlarıyla özgürlük sınırımızı genişlettik, bu nedenle kolay kolay vazgeçmeyiz. Hayatın her alanında tüm zorluklara inatla göğüs geren yaşam kodlarına sahip biz kadınlar, birlikte çok daha güçlüyüz. Buradayız, bitmedi, mücadelemize her zamankinden inatçı, her zamankinden umutlu, her zamankinden dirençli devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

1 Ekim’de TİP’in başlattığı özgürlük yürüyüşünün sesini kadınlarla birlikte büyüteceklerini dile getiren Güner, “8 Ekim Pazar günü saat 16:00'da Kadıköy İskele Meydanı'na tüm kız kardeşlerimizi, sesimizi, umudumuzu, mücadele azmimizi, gücümüzü, özgürlük, eşitlik haykırışımızı birlikte büyütmeye davet ediyoruz. Bizde inat da umut da bitmedi” diye konuştu.