Tarsus düşmez | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus düşmez

Sarı Lacivertlilerin çiçeği burnunda teknik patronu yüreklere su serpti:

Tarsus düşmez


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. Grupta 4 maçta bir galibiyet ve 3 mağlubiyet alarak taraftarını üzen Tarsus İdman Yurdu’nun yeni Teknik Direktörü Murat Gündeş, Kulüp Başkanı Cem Kavalcı ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Zor günler geçiren takımın yönünü iyiye çevirmek için Teknik Direktör Murat Gündeş ile anlaştıklarını ifade eden Başkan Kavalcı, Murat Hoca bilgi birikimi, tecrübesi var. Şehri biliyor. Gücümüze güç katacak. İkna etmemiz zor oldu ama kalbine dokunduk. Yarım kalan hikayesinin olduğunu söyledik. Kabul etti. Şehrin bizden bizim Murat hocadan beklentimiz büyük” dedi.

 

“DİBİ DE ZİRVEYİ DE BİLİRİM”

Takımını yabancısı olmadığını ifade eden yeni Teknik Direktör Murat Gündeş ise “Geçmişte güzel ve sıkıntılı günlerimiz oldu. Her sıkıntının ardından kalkan bir TİY oldu ancak 2 yıldır sıkıntılı dönemden çıkamaması hepimizi üzdü. Herkesin maddi ve manevi katkısına ihtiyacımız var. Katkı geldikçe daha kuvvetli olacağız. Bizim kaçacak yerimiz yok. Bir ömür boyu hesap sorulacak. Çocuklarıma hesap sorulacak. Onun için başarılı olmaya geldim. Küme düşecek takımın başına nasıl geldin dediler. Ben küme düşecek bir takımın başına hiçbir zaman gelmem. Hayat felsefemde hep başarı vardır. Dibi ve zirveyi de bilirim.  Düzeltmek zorundayız. Bazı maçları izledim. Ligde kalacak bir görüntü var. Ocak ayına kadar idare edip yapacağımız takviyelerle ligin sonunda küme düşmez. İvme yakalarsak yukarılarda kalırız” dedi.

 

 

OYUNCULAR RUHSAL OLARAK DÜZELMELİ

Oyuncuların mental bir çöküntü içinde olduğunu anlatan Gündeş sahadaki çalışmalarından öte futbolcularının ruhsal yönden düzelmesi gerektiğini söyledi.

 

“ARGUVAN’I YENİP YOLUMUZA DEVAM ETMELİYİZ”

Hafta sonu oynayacakları Arguvan maçının çıkış olacağını vurgulayan Gündeş “Arguvan’ın 1 puanda olmasını kimse küçümsemesin. Ciddi boyuttu dirençli bir takım. Mantalitesini biliyorum. 0-0 oynayıp son dakikalarda gol bulmaya çalışan bir ekip. Hazırlıkları ona göre yapıyoruz. Bu maçtan galip gelirsek takımı tanıman açısında 15 günlük bir zamanımız var. Bu maçta alınacak galibiyete herkesin ihtiyacı var. Kaliteli oyunculardan daha çok savaşan bir takımız. Taraftar desteğine özellikle bu hafta çok ihtiyacımız var. Küme düşmek istemiyorsak Arguvan’ı yenip yolumuza devam etmeliyiz.”