Mersin 28. Arkeoloji Günleri başladı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin 28. Arkeoloji Günleri başladı

Mersin’de bu yıl 28’incisi düzenlenen Arkeoloji Günleri başladı. İçel Sanat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Alkar, açılış konuşmasında “Mersin’in daha çok zenginleşmesini istiyoruz. Turizm adına zenginleşmesini istiyoruz. Yapacağımız etkinliklerle Mersin’in kültürel ve tarihi zenginliklerinin bilinirliğini arttırmayı hedefledik’ dedi

Mersin 28. Arkeoloji Günleri başladı



Mersin Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleşen açılışta Kültürel Mirasa Katkı ödül töreni de yapıldı. Yerelde Kent Kültürüne Katkı Ödülü’nü Atilla Toroğlu, Vahap Kokulu, Zuhal Karamehmet, Ulusalda Kültürel Mirasa Katkı Ödülü Prof. Dr.Bilal Söğüt aldı.

Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Stratonikeia ve Lagina Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, “Stratonikeia’da Koruma ve Kullanma Uygulamalarından Örnekler” isimli sunumunu yaptı.

Gecede Arkeoloji Günleri’ne destek sunan kent protokolünden isimlere plaket takdim edildi.

Mersin Arkeoloji Müzesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliklerde Mersin’den kazı başkanları ve araştırmacılar Kent ve bölge ile ilgili sunumlarını gerçekleştirerek tarihe ışık tutacak. Aynı zamanda arkeoloji alanındaki sorunlar da irdelenecek.

Arkeoloji Günleri’nin son etkinliği ise arkeolojik çevre gezisi olacak.

8 Ekim Pazar günü gerçekleşecek Uzuncaburç Gezisine katılmak isteyenler 0 324 238 10 88 – 0 533 720 14 84 numaralarından rezervasyon yaptırabilir.