“Üretim pahalı, limon ucuz” | Güney Gazetesi Mersin

“Üretim pahalı, limon ucuz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Mersin’deki limon üreticilerinin zor durumda olduğunu söyleyerek bakanları göreve çağırdı. Çakır, “Devletimizin limonun 2 lira 50 kuruş olduğundan haberi var mı? Üreticimiz perişan, gübre pahalı, mazot pahalı, işçi pahalı, elektrik pahalı, hayat pahalı fakat limon ucuz” dedi.

“Üretim pahalı, limon ucuz”


 

ELVAN KONUK

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak devletin limon üreticisine sahip çıkması çağrısında bulundu. üretimin pahalı ancak limonun 2 lira 50 kuruş olduğuna dikkat çeken Çakır, “Tarım üreticiler, çiftçilerimiz bir limon gibi sıkılıyor böyle. Sıkıla sıkıla suyu da kalmadı. Bakmak için bütün gücümüzü veriyoruz ama üretmek için zorlanıyoruz bir de üstüne para etmiyor. Nerede bu Ticaret Bakanı, nerede bu Ekonomi Bakanı, nerede bu Tarım Bakanı, nerede bu hükümet? Ne zaman göreceksiniz çiftçinin halini? Ne zaman limon üreticilerine çare olacaksınız?” diye seslendi.

 

“MERSİNLİ ÜRETİCİ ‘İMDAT’ DİYOR”

 

Limon üreticilerinin ağaçlarını sökmek zorunda kalacağını dile getiren Çakır, “Üretici buraları ne yapsın, parsellesin mi? Ona buna mı versin? Neyle geçinecek bu adamlar? Bu adamların başka mesleği yok. Limon ne zaman para edecek? Sıkıla sıkıla suyumuz çıktı. Üretici imdat diyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanına sesleniyorum, limona çare bulun. Erdemli sesleniyor, Tarsus sesleniyor, Toroslar sesleniyor, Silifke sesleniyor. Velhasıl Mersin imdat diyor. Ne olacak bu çiftçinin hali? Gelelim muza, muz da öyle. Kesin bu ithal muzu diyoruz, hala sesimizi duymuyorsunuz. Cumhurbaşkanını ve bakanları göreve çağırıyorum. Bu çiftçinin sesini duyun” şeklinde konuştu.


  “Üretim pahalı, limon ucuz”