Emeklilerden mektup var | Güney Gazetesi Mersin

Emeklilerden mektup var

DEVA Partili Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Meclis’te yaptığı konuşmada Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanlığı tarafından en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi talebiyle milletvekillerine gönderilen mektubu hatırlattı. Ekmen, “Son yapılan düzenleme bu sesin vicdanlarda karşılık bulmadığını göstermiştir” dedi.

Emeklilerden mektup var



Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda söz alan DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, konuşmasında Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanlığı tarafından 3 Ekim 2023 tarihinde milletvekillerine gönderilen mektuba değindi.

Ekmen, kendi ifadeleriyle eli nasırlı, ağzı dualı emeklilerin, vicdanlara seslenmek için gönderdikleri mektupta, memur maaşındaki iyileşmelerin ardından en az 2 kat olan ücret adaletsizliğinin 3-4 katına çıktığının, zamların emekliler için büyük bir hayal kırıklığına dönüştüğünün ve artık emeklilerin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilme imkânının kalmadığının belirtildiğini ifade etti.

Türkiye Emekliler Derneği’nin, hiç olmazsa en düşük emekli ücretinin asgari ücret seviyesine çıkarılarak 8 bin lira seyyanen zam yapılması için iktidara talepte bulunduğunu hatırlatan Ekmen, “Son yapılan düzenleme, bu sesin vicdanlarda karşılık bulmadığını göstermiştir” dedi.  (Haber Merkezi)

 


  Emeklilerden mektup var