Mersin Üniversitesi zirveye göz dikti | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Üniversitesi zirveye göz dikti

Hedef: Kadınlar Basket Ligine yükselmek

Mersin Üniversitesi zirveye göz dikti


HASAN KÜÇÜK

 

Geçen sezon Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’ni (KBBL)  yenilgisiz tamamlayarak play-off finallerinde 6. olan Mersin Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı (MEÜSK) bu sezon hedefini Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne (TKBL) yükselmek olarak belirledi. MEÜ’lü kadınlar hedefine ulaşmak için bu sezon KBBL'de zirve için mücadele edecek.

MEÜSK Genel Menajeri Tolga Güleç, bu sezon tek hedeflerini TKBL'ye yükselmek olarak belirlediklerini ifade ederek KBBL'de zirve mücadelesi vereceklerini kaydetti.

 Geçen sezon düşük bütçe ile katıldıkları yeni yönetimleri için tecrübe niteliğinde olan KBBL’de yüksek bütçeli takımları geride bırakarak finallerde namağlup olarak yer alarak sezonu Türkiye 6.sı olarak tamamladıklarını anlatan Güleç şunları söyledi: “Bu sezon ise hem daha güçlü ve tecrübeli yönetimimiz, hem de oluşturduğumuz sağlam yapılı organizasyon ile Türkiye'nin ve basketbol camiasının güzide şehri Mersin'de Mersin Üniversitesi olarak yeniden hak ettiğimiz konuma gelmek için çalışmalarımızı başlattık. Bu yolda da bize çok büyük değer katacak, şehrimizin önemli işletmelerinden biri olan Seçil Kauçuk ile birlikte yürüme kararı aldık ve ismimizi Seçil Kauçuk Mersin Üniversitesi olarak değiştirdik. Hedeflerimiz doğrultusunda gerek oyuncu transferlerimiz, gerek tesislerimiz ve altyapımız ile ismimizden en iyi şekilde söz ettireceğimizi Mersin halkına söz veriyoruz.”