Otel villa doğurdu! | Güney Gazetesi Mersin

Otel villa doğurdu!

Mersinli girişimciler “Kargıcık’ta otel yapacağız” diye şirket kurdu. Bakanlıktan tahsis aldı. Projede otelin yanı sıra villa da yer aldı

Otel villa doğurdu!



 

ABİDİN YAĞMUR/ELVAN KONUK

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde kurulan Mersin Kargıcık Turizm A.Ş, Silifke Kargıcık’ta bulunan turizm bölgesinde 2 parselin tahsisini almıştı. Şirket, 2 bin yataklı otel yatırımı yapacağını ilan etmişti. Bakanlığa sunulan yatırım projesi dosyasına göre şirket bölgede sadece otel yapmayacak aynı zamanda 36 adet villa da yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçtiğimiz yıllarda Silifke Kargıcık’ı turizm koruma ve gelişme bölgesi olarak ilan etmiş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası şehirdeki çok sayıda yatırımcıyı bir araya getirerek Mersin Kargıcık Turizm A.Ş’yi kurmuş ve yatırım için tahsis almıştı.

Hazineye ait ormanlık alan olan bölgede 3 parselde turizm yatırımı için tahsis alan Mersin Kargıcık Turizm A.Ş, bölgeye 5 yıldızlı otel yapacağını duyurmuş, otelin yatak kapasitesini de 2 bin olarak açıklamıştı.

Şirket, turizm tesisi projesini hazırlayarak ilgili bakanlıklara sundu. Ancak şirketin sunduğu proje dosyasına göre tesis 2 bin yataklı değil, bin yataklı olacak.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına sunulan ÇED dosyasında yer alan bilgiye göre şirket tahsisli turizm alanında sadece otel değil villa ve apart yapmayı da hedefliyor.

 

YATAY MİMARİ ESAS ALINACAK

 

ÇED dosyasında projenin ayrıntıları şu şekilde anlatıldı:

“Silifke ilçesi Işıklı Mahallesi 1, 2, 3 nolu parseller içerisinde toplam 178 bin 400 metrekarelik alan içerisinde 248 Oda (1000 Yatak) Kapasiteli Turizm Konaklama Tesisi" faaliyetinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Ayrıca planlanan proje alanının batı mücavirinde 101 Ada, 2 ve 4 Parsel sınırları içerisinde aynı firmaya ait 244 Oda (1000 Yatak) Kapasiteli Turizm Konaklama Tesisi planlanmaktadır. Proje alanı içerisinde 1 adet otel, 1 adet anex blok, 18 adet family villa, 14 adet deluxe villa, 4 adet premium villa, 6 adet rezidans ve 8 adet apart planlanmakta olup, 248 odalı ve 1000 yatak kapasiteli olarak faaliyetler yürütülecektir. Planlanan proje ile Silifke İlçesinin mimarisine uygun felsefe ile bölgeye özgü mimarin modern ögelerle harmanlanması yapılarak, alanın doğal eğimleri kullanılarak farklı kotlardaki yapılarla projenin mevcut topografya ile uyumlu olması sağlanacaktır. Projede yatay mimarinin gerektirdiği mevzuatlara uygun şekilde kat adet ve yükseklikleri sağlanacaktır. İnşaat ve işletme aşamalarında, turizm sektörünün gelişmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için doğa ve çevre ile uyumlu malzemeler kullanılması planlanarak çevresel ayak izinin azaltılması hedeflenmiştir.”

 

OTEL DE VAR VİLLA DA VAR REZİDANS DA VAR

 

Proje dosyasına göre bölgede 3+1 özelliğinde 8 adet apart yapılacak. Bunların toplam oda sayısı 32, yatak sayısı 194 olacak. 4 adet 4+1 premium villa, 18 adet 3+1 family villa, 14 adet 4+1 deluxe villa ve 48 odalı anex blok ile 6 adet rezidans yapılacak. Proje alanındaki villa ve bloklar 2 katlı olacak.

 

 

“ARAZİ HAZİNEYE AİT ORMAN ALANI”

 

Proje dosyasında “Planlanan proje alanının mülkiyeti hazine olarak geçmekle birlikte orman vasfındadır. Orman vasıflı 177 ada ve 1 parsel için Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'ne ön izin için başvuru yapılmış olup, tahsis aşamasında 2 Nolu Özel Parsel olarak ayrılan 178 bin 400 metrekarelik  kısmı 102 Ada, 1,2 ve 3 Nolu Parsel sınırlarına tekabül etmektedir. Bahse konu parsel alanı, Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenen Kargıcık Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinde yer almaktadır” denildi.