Şampiyonlardan gençlere başarı tavsiyesi: Vazgeçmeyin | Güney Gazetesi Mersin

Şampiyonlardan gençlere başarı tavsiyesi: Vazgeçmeyin

Şampiyonlardan gençlere başarı tavsiyesi:  Vazgeçmeyin


Mersin’de 9-15 Ekim Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapmasında Doğa Koleji Toroslar Kampüsü Konferans Salonu’nda panel düzenlendi.

Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Spor Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Y. Gökhan Gencer'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir 09-15 Ekim Amatör Spor Haftası etkinliklerinin 81 ilde eş zamanlı olarak coşkulu şekilde kutlandığını belirtti. Amatör olunmadan yıldız ya da profesyonel olunmayacağını ifade eden Demir, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş ta “Gelecekte Türk Bayrağı’nı, İstiklal Marşı’nı olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında zirvede tutacak gençlerin amatör sporun ruhu ile kendilerini geliştirmelerini gerektiğini söyledi. Ertaş bu gençlerin madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklardan uzak durarak profesyonel birer milli sporcu olarak ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğini kaydetti.

 

 

ORHAN: ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇMEDİM

Avrupa Şampiyonu Mersinli Milli Taekwondocu Ayşe Orhan da spora ilk başlamasından dünya şampiyonluğuna uzanan süreçle ilgili bilgi verdi. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen hiçbir zaman çalışmaktan vazgeçmeyerek hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam ettiğini anlatan Orhan, “Bu sayede milli sporcu olarak ilimi ve ülkemi uluslararası şampiyonalarda en iyi şekilde temsil ederek Şanlı Türk Bayrağımızı ve İstiklal Marşımızı hep zirvede tutmanın gururunu yaşadım” ifadelerini kullandı.

 

 

ERTÜRK: BAŞARI İÇİN VAZGEÇMEMEK BİRİNCİ ŞART

Avrupa Şampiyonu ve Türkiye rekortmeni Mersinli milli yüzücü Tuncer Berk Ertürk ise sporun sadece antrenmanlardan ibaret olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: Sporun antrenman dışındaki kısmı için sabır ve sakinlik gerekli. Spor yapan ve hedefi olan herkes ne yapması gerektiğini belirlemeli. Vazgeçmemek bunun bir numaralı şartı. Türkiye şampiyonlukları ve kırdığım Türkiye rekorlarından sonra Avrupa Şampiyonu olmayı başardım. Artık bu benim için büyük bir görev gibi olmaya başladı. Milli sporcu olduğumu anlayarak, insanlar tarafından değer verildiğimi ve tanınmaya başladığımı fark ettim. Bayrağımızı uluslararası şampiyonalarda dalgalandıran bir sporcu olarak kendimi vazifelendirilmiş hissediyorum. Sizlerde hedef belirleyin ve o hedefe ulaşıncaya kadar çalışın” Program sonunda katılımcılara çiçek takdim edildi. (Haber Merkezi)