CHP’li Vahap Seçer’den kadın belediye başkan adayı açıklaması | Güney Gazetesi Mersin

CHP’li Vahap Seçer’den kadın belediye başkan adayı açıklaması

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’deki 13 ilçe belediyesinden en az yarısında kadınların belediye başkanı olması gerektiğini belirterek “Geçen söyledim, kıyamet koptu. Erkekler çok bozulmuş. Ne kadar kadın olursa o kadar iyi olur. Milletvekili olsun, belediye başkanı olsun, meclis üyesi olsun, Büyükşehir Belediye Başkanı olsun. Kadınları dışarıda bırakmayalım. Söylediğimiz bu” dedi.

CHP’li Vahap Seçer’den kadın belediye başkan adayı açıklaması


 

ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye tarafından düzenlenen Dünya Kadın Çiftçiler Günü etkinliğine katıldı.

Burada kadın çiftçilere seslenen Vahap Seçer, “Dünya nüfusunun yarısı kadın derler. Türkiye nüfusunun da öyle. Mersin nüfusunun da öyle. Ama milletvekillerine bakın, şu an kaç milletvekili var? Yüzde 50’si 300 kadın milletvekili olması lazım. Mersin’de 13 ilçe belediyesi var. Bunun yarısının kadın belediye başkanı olması lazım. Geçen söyledim, kıyamet koptu. Erkekler çok bozulmuş. Ne kadar kadın olursa o kadar iyi olur. Milletvekili olsun, belediye başkanı olsun, meclis üyesi olsun, Büyükşehir Belediye Başkanı olsun. Gaziantep’te var Büyükşehir Belediye Başkanı, Fatma Hanım. Aydın’da var, Özlem Hanım. Başka kadın Büyükşehir Belediye Başkanı var mı? Ama 30 BB var. 28’i erkek, bir tanesi de karşınızda duruyor. Kadınları dışarıda bırakmayalım. Söylediğimiz bu” dedi.

 

“SAYILI GÜN ÇABUK GEÇER, MERSİN İÇİN VAHAP SEÇER”

 

Belediye başkanlığı sürecinde vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmadığına, ayrımcılığa kesinlikle izin vermediğine değinen Seçer,  “Yaklaşık 5 ay sonra seçim var. Sayılı gün çabuk geçer. Ama Mersin için Vahap Seçer. İnşallah Cumhuriyet Halk Partisinin belediye başkan adayı olarak ama herkesin belediye başkanı olarak, parti purtu yok. Partimizin amblemiyle seçiliriz. Bizim yolumuz belli. Duymayan duysun. Biz Mustafa Kemal’in izinden gideriz. CHP’liyiz derken de belediye başkanı olarak ayrımcılık yapmadık. Bu bayrağın altında yaşayan, bu ülkeyi seven, bu ülke için çalışan hangi dünya görüşünden olursa olsun yanındayız. Hepimiz kardeşiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın” ifadelerini kullandı.