Müzik ve eğlence dolu festival | Güney Gazetesi Mersin

Müzik ve eğlence dolu festival

5.Mersin Kushimato Sokak Sanatçıları Festivali dolu dolu geçti. Gün boyunca sokak sanatçılarının performans sergilediği festivalde Mersinliler müziğin tadını doyasıya çıkardı.

Müzik ve eğlence dolu festival


 

İLKAY ADALIOĞLU

Yenişehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü işbirliğiyle düzenlenen 5.Mersin Kushimato Sokak Sanatçıları Festivali haftasonuna renk kattı. Gün boyunca sokak sanatçıların müzik yaptığı festival alanında karnaval yürüyüşleri Kushimato sokağında renkli görüntüler oluşturdu.  Festivalde ayrıca üreticiler stant kurarak ekonomilerine katkı sağladı. Geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirilen festival DJ Uğur Yıldırım konserinin ardından son buldu.

 

ÖZYİĞİT: “YENİŞEHİR’İ KÜLTÜR VE SANATIN BAŞKENTİ YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

 

Festivalinin açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir’i kültür ve sanatın başkenti yapmayı amaçladıklarını söyledi. Özyiğit, “Burada festivaller düzenleyerek insanların daha çok sokakta buluştuğu, iyilikleri, güzellikleri paylaştığı bir Yenişehir’i var etmek, yaşatmak, geliştirmek istiyoruz. Bunun için engellerimiz oluyor mu? Oluyor. Doğal afetler oluyor, bir pandemi süreci yaşadık, bunlar bizim ayağımıza birer çelme oldu. Maalesef o olumsuzluklarda ilk ötelenen, kenarda kalan unsur genellikle kültür sanat faaliyetleri oluyor. Ama biz inadına bu güzellikleri geliştirme noktasında bir çaba içerisinde olacağız” dedi.

 

DOĞAN: “KUSHİMATO SOKAĞI MERSİN’İN TARİHİ VE KÜLTÜRÜNÜ YANSITIYOR”

 

Mersin Rotary Kulübü Başkanı Rujdan Doğan ise “Festivalimizin özel bir yanı, Mersin’in tarihini ve kültürünü yansıtan önemli bir mekânda gerçekleştiriyor olmamız. Kushimato sokağının bu festivaldeki rolü sadece bir sokak olmasının ötesinde Mersin ve Japonya arasında kardeşlik ilişkisinin tarihinin ne kadar eskilere dayandığını anlatıyor. Bu kardeşlik ilişkisi 30 yıldan fazla süredir sürdürülen aktif bir dostluk ve değişim hikayesini barındırıyor. Bu ilişki Mersin’in kültürel mirasını paylaşma, öğrenci değişimleri ve daha birçok farklı alanda işbirliği fırsatları sunmuştur. Mersin Rotary Kulübü olarak bu festivalde Kushimato sokağının tarihini, Mersin ile Japonya arasındaki dostluğunu, tüm Mersin halkıyla paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Bu özel mekan Mersin ve Kushimato’nun tarihini bir araya getiriyor, festivale ve şehrimize büyük bir değer katıyor. Aramızda bu sokağın Kushimato sokağı olmasına emek veren, 31 yıl önce Mersin’den Japonya’ya giden içlerinde rahmetli babam Abdullah Doğan’ın da olduğu heyetten ulaşabildiğimiz değerli dostlarımız var” diye konuştu.

Konuşmaların ardından festivale katkı sunan kişilere ve Ksuhimato sokağına emek veren heyete plaketleri takdim edildi.