Cumhuriyet: Yüzüncü Yıl sergisi ziyarete açıldı | Güney Gazetesi Mersin

Cumhuriyet: Yüzüncü Yıl sergisi ziyarete açıldı

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarının eserlerinden oluşan “Cumhuriyet: Yüzüncü Yıl” adlı sergi, MEÜ Akdeniz Kültür Merkezi içerisinde yer alan ve ilk kez bir sergiye ev sahipliği yapan Sanat Galerisi’nde sanatseverlere kapısını açtı.

Cumhuriyet: Yüzüncü Yıl sergisi ziyarete açıldı


Sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ayla Özer, Prof. Dr. Tuğba Yanpar Yelken, Doç. Dr. Erhan Arslan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Yüce, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzettin Temiz, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Özen, Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Müdürü Doç. Can Küçüktepepınar ile sanatseverler katıldı.

Sanat galerisi ve serginin açılışında bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerine teşekkürlerini iletti.

Sergi; Güzel Sanatlar Fakültesi Resim, Heykel, Grafik Sanatlar, Seramik, Sinema Televizyon bölümlerinden toplamda 19 öğretim elemanının; manzara, soyutlama, soyut dışavurum tarzında farklı teknik ve malzemeler kullanılarak yaptıkları 30 farklı özgün eserden oluşuyor.

Cumhuriyet: Yüzüncü Yıl Sergisi 3 Kasım 2023 tarihine kadar 09.00 – 17.00 saatleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Sergiyi çevrim içi olarak ziyaret etmek isteyenler ise https://meuguzelsanatlar.wixsite.com/cumhuriyet100yil adresini ziyaret edebilecek. (Haber Merkezi)