Kebapta Urfa esintisi | Güney Gazetesi Mersin

Kebapta Urfa esintisi

34 yıldır lezzet ve kalitesinden ödün vermeyen Güney Ocakbaşı kebap denilince ilk akla gelen mekanların başında geliyor

Kebapta Urfa esintisi


 

ELVAN KONUK

 

Dede ve baba mesleğini Mersin’de devam ettiren Murat Gezer, 1989 yılında Güney Ocakbaşı’nı açmış. Urfa usulü patlıcan kebabıyla menüsünde yöresel lezzetlere de yer veren Murat Usta, lezzetten ödün vermemek için patlıcanı Urfa’dan getirmiş, kebabı her zaman zırhtan geçirmiş.  Dükkan açıldığından bu yana Hacı ve Uğur Usta ile yoluna devam eden Murat Usta, 34 yıldır en lezzetli kebap çeşitlerini ekibiyle beraber Mersinliler için hazırlıyor.

1989 yılında Mersin’de Güney Ocakbaşı’nı açan 53 yaşındaki Murat Gezer, lezzet hikayesini okurlarımız için anlattı. Murat Usta, “Bu meslek dededen gelme, ben de üçüncü kuşak olarak devam ediyorum. İstanbul’da Şanlıurfa’da restoranlarımız vardı. Sonra babam Almanya’ya gitti, Almanya’da bu işi devam ettirdi. Abim hala orada bu işi devam ettiriyor. İlkokula giderken boş zamanlarımda babamın yanına yardıma giderdim. Çekirdekten yetiştim. Şanlıurfalıyım” dedi.

Dükkânın sabah saat 7.00’da açıldığını dile getiren Murat Usta, “Saat 7’da ciğer sunumumuz başlar. Saat 10.00 gibi de kebap hazırlıkları başlar 12’e doğru hazırlıklar bitmiş olur. Akşam saat 19.00’da kapatırız. Pazar günleri hariç her gün dükkanımız açıktır” ifadelerini kullandı.

“LEZZETTEN ÖDÜN VERMİYORUZ”

 

Mersinlilere en lezzetli kebabı yedirmek için yola çıktıklarını dile getiren Murat Usta, lezzet ve hijyeni ön planda tuttuklarını anlattı. Murat Usta, “Biz kıymamızı makinede çekmeyiz, zırhtan geçiririz. El kıyması olur. Herkes bunu et fire verdiği için yapmaz. Etin sinirini çıkardığımızda zırhlamak için gramajı düşüyor. Buna rağmen zırh kıyması daha lezzetli olduğu için öyle yapıyoruz. Birçok kebapçı makinede çekiyorlar eti fire vermemesi için, makineden çıkan kebap da lastik gibi oluyor. Biz sinirlerini ayıklayıp eti işliyoruz” diye konuştu.

“PATLICANLAR BİRECİK’TEN”

 

Sabah saatlerinde ciğer şişe yoğun talep olduğunu anlatan Murat Usta, erkek kuzu ciğeri kullandıklarını söyledi. Kebapta ise koyun etini tercih ettiklerini dile getiren Murat Usta, “Patlıcan kebabımız çok meşhur. Patlıcanları Şanlıurfa Birecik’ten getiriyoruz, oranın patlıcanı çok meşhurdur. Hatta oranın patlıcanını burada ekmeyi denedik, tutmadı. Patlıcan kebabımızı böyle bir patlıcandan yapıyoruz. Patlıcan kebabımızda eti zırhtan geçirip sadece tuz kullanıyoruz. Lezzeti buradan geliyor. dükkanımıza gelen müşterilerimiz patlıcan kebabı yemek istiyorlarsa önceden telefon etmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

“NE USTALAR DEĞİŞTİ NE LEZZET”

 

34 yıldan bu yana Hacı Usta ve Uğur Usta ile yola devam ettiklerini dile getiren Murat Usta,  “Dükkanı açtığımdan beri aynı ustalarla devam ediyoruz, öyle bir şey ki 30 yıl içinde ustalarım gelen müşterinin ne yediğini neyi sevdiğini her şeyi bilirler. Telefonda ses tonlarından tanırlar, hangi firma diye sormazlar.  Yıllardır gelen müşterilerimiz var, gelen müşteri yanında başka birini getiriyor. Bu bizim için büyük bir şeref. Patlıcanlı kebabı verdiğim zaman masaya sunumu ben yapıyorum dürümü ben hazırlıyorum.  Bu kadar yıl ayakta kalmayı lezzete bağlıyorum işimizi seviyoruz. İşimi yaparken zevk alıyorum. Müşterinin tabağında yemek kaldığı zaman üzülürüm. Kalmaz genelde ama kalana da sorarım neden beğenmedi mi diye. Yok karnım tok yiyemedim diye cevap alırım” diye konuştu.

Fiyatlardan da söz eden Murat Usta, “Dürümlerimizin tamamı 100 lira servisimiz 200 lira. Fiyatlar ister istemez yüksek, et aldı başını gitti, kuyruk yağı aldı başını gitti, bundan memnuniyetimiz yok” ifadelerini kullandı.

Camişerif Mahallesi Esnaf Odalar Birliği’nin karşısında hizmet veren Güney Ocakbaşı’na 0324 233 52 68 ve 0537 685 02 64 numaralarından ulaşılabilir.