30 bin mezun atama bekliyor | Güney Gazetesi Mersin

30 bin mezun atama bekliyor

Türkiye genelinde Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümünden mezun 30 bin kişi gerçekleştirdikleri eylemlerde ağaç dikerek sesini duyurmaya çalışıyor.  Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan atama sözünü alan mezunlar bu sözün Bakanlık koltuğunu devralan Ali Yerlikaya tarafından gerçekleştirilmesini bekliyor.

30 bin mezun atama bekliyor


ELVAN KONUK

Mersin ve ülke genelinde Çağrı Merkezi Hizmetlerinden mezun 30 bin kişi 2024 KPSS sınavından önce şuanki puanlarıyla atama bekliyor. Türkiye genelinde yaşadıkları mağduriyete dikkat çekmek için en son Hatay’da ağaç dikerek eylem yapan mezunlar ‘Sayın Bakanım, depremde ne kadar önemli bir mesleğe sahip olduğumuz ortaya çıktı, vatandaşın bize ihtiyacı var. Lütfen bizi unutmayın’ şeklinde pankart açarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan seslerini duymalarını bekliyor.

Mersin’de yaşanan Çağrı Merkezleri Platformu Mezunları’ndan Nurcan Yıldırım, “Devletimize hizmet etmek için KPSS'den aldığımız yüksek puanlara rağmen yeterli düzeyde alım yapılmadığı için 30 bin çağrı merkezi hizmetleri bölümü mezunu mağdur olmaktadır” dedi.

Gerekli her eğitimi teorik ve uygulamalı olarak başarıyla tamamladıklarını dile getiren Yıldırım, “112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüklerine yapılan alımlara 3001 koduna sahip herhangi önlisans ve lisans bölümünden mezun olan öğrenciler de müdahil olmaktadır. Haliyle “Çağrı Merkezi Hizmetleri” mezunu öğrencilerin KPSS ile sahip oldukları tek kadroya atanmaları da oldukça azalmaktadır. 2023-2024 yılları arasında 112 AÇM’lere alım olacak mı ve kaç kişilik bir alım olacak? Kaç adeti çağrı merkezi mezunlarına verilecektir? Yeni düzenleme ile olacak alımın tamamı bölüm mezunlarına verilecek mi veya verilen oranda artış olacak mı? Bununla ilgili bize bir açıklama yapılmasını bekliyoruz. Biz 112 acil çağrı merkezlerine yapılan alımlarda sadece çağrı merkezi hizmetleri mezunlarının alınmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.