“İnsanlık akıl tutulması yaşıyor” | Güney Gazetesi Mersin

“İnsanlık akıl tutulması yaşıyor”

Toroslar Belediyesi Meclis Toplantısı’nda İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılar kınandı. Tüm dünyanın gözü önünde Filistinlilerin katledildiğini söyleyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Saldırıların canlı yayında tüm dünyanın gözü önünde olması, dünyanın bazı ülkeleri tarafından da sivillerin bombalanmasının desteklenmesi son derece acı verici. Gerçekten insanlık akıl tutulması yaşıyor, öyle görüyoruz” dedi.

“İnsanlık akıl tutulması yaşıyor”


ELVAN KONUK

Toroslar Belediyesi Meclis toplantısı Başkan Atsız Afşın Yılmaz yönetiminde gerçekleştirildi. Meclisin gündeminde İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları vardı. Konuyu bir önergeyle gündeme alan Toroslar Belediye Meclisi yapılan saldırıları kınadı.

Önergede, “Filistin’de bir zulüm yaşanıyor. İsrail’in Filistin’de masum sivillere yönelik şiddet ve suç içeren saldırıları kabul edilemez bir hal almıştır. Ne yazık ki İsrail Filistin topraklarında, kutsal alanlarda, insanlığa karşı suç işlemektedir. Bunun adı savaş değil soykırımdır. Son olarak Gazze’de masum sivillerin sığındığı ve tedavi gördüğü bir hastaneyi hedef alınarak yüzlerce kişinin katledilmesi de bir savaş suçudur. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bizler bu zulme asla sessiz kalmayacak, Filistinli kardeşlerimizin sesi olaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

 

“BU VAHŞET BİRAN ÖNCE DURDURULMALI”

 

Daha önce de benzer olaylar yaşandığını hatırlatan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, son bir haftadır herkesin gözü önünde Filistin’de sivillerin bombalandığını söyledi. Yılmaz, “Bunun canlı yayında tüm dünyanın gözü önünde olması dünyanın bazı ülkeleri tarafından da sivillerin bombalanmasının desteklenmesi son derece acı verici. Gerçekten insanlık akıl tutulması yaşıyor, öyle görüyoruz. Bu olayın önümüzdeki dönemde birçok farklı gelişmeye sebebiyet vereceğini düşünüyorum. Çok fazla kötü görüntü var, bunları anmak bir taraftan iyi değil, bir taraftan da insanlık görevi. En son bir babanın çocuğunun parçalanmış cesedini tutarak gazetecilere gösterdiği görüntü gözümün önünden gitmiyor. Yine bombalanan hastanenin, daha sonra da hastanedeki yaralılara yardım edenlerin tekrar bombalanmasının görüntüleri gözümün önünden gitmiyor. Hastane yönetiminin cenazelerin arasında yaptığı basın çalışması gözümüzün önünden gitmiyor. Saldırılar bize kuş uçuşu İstanbul’dan daha yakın bir yerde cereyan ediyor, hemen doğu Akdeniz’de cereyan ediyor. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vahşetin bir an önce durdurulmasını diliyorum” diye konuştu.

 

“ACİL İNSANİ ATEŞKES TASARISINA RET OYU VERENLERİN BU SALDIRIDA SORUMLULUĞU VAR”

 

Saldırıların bir din savaşına dönüşmesinden endişe duyduğunu dile getiren Yılmaz, “Hangi dinden olursa olsun insanlığa saygımız sevgimiz sonsuz ama burada bu saldırıları gerçekleştirenlere tepkimizi gösteriyoruz. Kınama kararı vermek istiyoruz. Bu bence sıradan bir olay değil, bu aslında yeni bir sürecin başlangıcıdır. Dünyaya insan hakları, demokrasi, hukuk öğreten batının sonunun başlangıcıdır bence. Artık dünyada herkes her şeyi canlı yayında izliyor, görüyor, anlıyor. Daha da acısı hastane saldırısından 2 gün önce Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde Acil İnsani Ateşkes Tasarısı hazırlandı. Bu bazı ülkeler ret oyu verdiği için gerçekleşmedi. Belki de bu Acil İnsani Ateşkes Kararı verilseydi hastane bombalanması gerçekleşmeyecekti. Bu açıdan bu karara ret oyu veren ülkelerin de vebali, sorumluluğu var” şeklinde konuştu.