Akkuyu Nükleer A.Ş’den işçi ölümü açıklaması | Güney Gazetesi Mersin

Akkuyu Nükleer A.Ş’den işçi ölümü açıklaması

Akkuyu Nükleer İletişim Servisi, santral sahasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden işçinin ölümüyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Akkuyu Nükleer A.Ş’den işçi ölümü açıklaması


Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, ataması yapılmadığı için nükleer santral inşaatında çalışmak zorunda kalan öğretmen İlyas Bul’un santral sahasında düşerek beyin kanaması geçirdiğini ve hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.

Akkuyu Nükleer İletişim Servisi bu olay üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatında çalışan ve 14 Ekim 2023 Cumartesi günü santral şantiyesinde yaralanarak Mersin Şehir Hastanesi'ne kaldırılan bir işçi, doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetmiştir.  İşçinin ölümüne yol açan olaya ilişkin açılan soruşturma devam etmektedir.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş., Türkiye Cumhuriyeti’nin yürürlükteki mevzuatı kapsamında Akkuyu NGS sahasında inşaat ve montaj işlerini yürüten yüklenicilere karşı asıl işveren statüsünde olmamakla birlikte, iş sağlığı ve güvenliği gerekliliklerinin ihlalinden sorumlu olanların adalet önüne çıkarılması için kolluk kuvvetlerine gerekli tüm yardımı sağlamaktadır.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. olarak merhumun ailesine ve arkadaşlarına en derin taziyelerimizi sunuyor, merhumun ailesine gerekli tüm desteğin tarafımızca sağlanacağını belirtiyoruz.”