Deprem raporu ikna edemedi, mahkeme kararıyla çıktılar | Güney Gazetesi Mersin

Deprem raporu ikna edemedi, mahkeme kararıyla çıktılar

Mersin Büyükşehir Belediyesi depreme dayanaksız olduğu tespit edilen 2 işhanındaki kiracıların çıkmasını istemişti.  25 dükkan 7 ay sonra boşaltıldı

Deprem raporu ikna edemedi, mahkeme kararıyla çıktılar


ABİDİN YAĞMUR

 

Mülkiyeti Mersin Büyükşehir Belediyesine ait olan ve depreme dayanıksız olduğu raporlarla tespit edilen 2 binanın zemin katlarında faaliyet yürüten 25 işyeri, esnafın açtığı mahkeme sürecinin sona ermesinin ardından boşaltıldı. Mersin Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü, “Bizler bu binanın yıkılmasına, çarşının güzelleşmesine hiçbir zaman karşı çıkmadık. Bizler esnaf mağdur edilmesin demiştik. Ancak maalesef esnafımız mağdur edildi” dedi.

 

Mülkiyeti Mersin Büyükşehir Belediyesine ait olan Kırmızı Lacivert İşhanı ile Özel İdare İşhanının depreme dayanaksız olduğu bilimsel raporlarla tespit edilmiş, Mersin Büyükşehir Belediyesi 6 Şubat depremlerinin ardından her iki binadaki birimlerini boşaltarak binayı kapatmıştı.

Binaların zemin katlarında faaliyet yürüten ve belediyenin kiracısı olan 25 işyeri ile yine belediyeye ait olan Zafer Çarşısı içindeki yaklaşık 100 esnaf ise boşaltma ve yıkım kararına karşı mahkemeye gitmişti.

Mersin İdare Mahkemesi, Kırmızı Lacivert İşhanı ile Özel İdare İşhanındaki esnafın itirazını reddetti. Kararın kesinleşmesinin ardından 2 binanın zemin katlarındaki 25 dükkan boşaltıldı.

Dükkan sahipleri araç gereçlerini, eşya ve tabelalarını alarak boşaltılan dükkanları belediye ekiplerine teslim etti, boş dükkanlar mühürlendi.

Belediyenin boşaltma ve yıkım kararına karşı mahkemeye giden Mersin Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü, 25 dükkan açısından mahkeme sürecinin sona erdiğini, dükkanların bu kapsamda boşaltıldığını söyledi.

 

“YIKIMA KARŞI ÇIKMADIK, ESNAF MAĞDUR EDİLMESİN DEDİK”

 

Algüllü, “Yaklaşık 7 aydır verdiğimiz kendimizi duyurma mücadelemiz karşılık bulmadı. Tarihi zafer çarşısında aldığımız yürütmeyi durdurma kararlarının yanında Kırmızı Lacivert işhanıyla ilgili yeniden deprem raporu ve yeniden keşif taleplerimiz kabul görmedi. Binadaki esnaflarımıza, 40 yıllık çarşı esnaflarımıza hiçbir çözüm bulunmadan, yer bulunmadan, önerdiğimiz 3 proje kabul edilmeden ve en önemlisi resmi olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir şekilde muhatap alınmadan esnafın elektriği kesildi, bugün de esnafların malları sokağa atıldı. Maalesef mağdur edildik. Bu insanların gidecek yeri yoktur. Bu insanlara çözüm bulacağım sözünü Sayın Vahap Seçer yerine getirmemiştir. 40 yıllık esnaflarımız hala kontratları devam ederken, vergi kayıtları devam ederken elektrikleri kesilmek suretiyle deprem bahanesiyle sokağa atılmıştır. Bizler bu binanın yıkılmasına, çarşının güzelleşmesine hiçbir zaman karşı çıkmadık. Bizler esnaf mağdur edilmesin demiştik. Ancak maalesef esnafımız sokağa atıldı, esnafımız mağdur edildi. Bütün bu yaşananları Mersinlilerin vicdanına teslim ediyorum. Çarşı esnafı mağdur ettiği için Sayın Vahap Seçer’i de kınıyorum” ifadelerini kullandı.


  Deprem raporu ikna edemedi, mahkeme kararıyla çıktılar