Mersin’de triatlon rüzgârı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de triatlon rüzgârı

Elit sporcuların buluştuğu “Avrupa Kupası Yenişehir 2023” cumartesi günü Fenerbahçe Meydanı’nda start alıyor

Mersin’de triatlon rüzgârı


HASAN KÜÇÜK

Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliği ile bu yıl 2. si gerçekleştirilecek olan “Avrupa Triatlon Kupası Yenişehir 2023 Yarışları” bugün başlayacak. Pazar günü son bulacak şampiyonada 25 ülkeden 280 sporcu Mersin’de buluşacak.

Triatlon yarışlarının basın lansmanı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Avrupa Triatlon Kupası Yenişehir 2023 Yarışları’nın kentin tanıtımı için çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Yenişehir’in Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da en iyi parkur olarak kayıtlara geçtiğini vurgulayan Özyiğit, Cumhuriyetin 100. Yılında böyle bir organizasyonu Mersin’de yapmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. Özyiğit, gelecek yıl dünya yarışmalarına ev sahipliği yaparak dünya sporcularına Mersin’i tanıtmak istediklerini söyledi.

 

 

“ELİT SPORCULAR KATILACAK”

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ise 6 aydır bu organizasyon için çalışıldığını ifade ederek “Kurumların koordinesi ile yapılıyor. Elit sporcular katılacak. Milli Takımımızdan 20 sporcumuz var. Elit 2 kadın ve 2 erkek sporcumuz katılacak” dedi.

 

 

“AVRUPA’DA ÇOK POPÜLER”

Avrupa Triatlon Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Pascal Salamin ise Yenişehir Triatlonu’nun Avrupa’da çok popüler olduğuna dikkat çekerek “Bütün elitler katılmak için sırada bekliyor can atıyor ancak yer yok. Türkiye Avrupa’da spor anlamında en çok büyüyen ülke. Hep Portekiz, İspanya, İngiltere gibi aynı ülkelerde yarış yapmak istemiyoruz. Türkiye bunlardan biri olmalı. Türkiye bunu hak ediyor. Aynı ülkeler olursa bir anlamı olmaz” de. Milli atletlerin burada olması önemli. Burada spor gelişirse Avrupa’da büyür. Bu şekilde daha da güçlenmeye devam edeceğiz.

 

 

“BAŞKAN ÖZYİĞİT GEREKLİ İRADEYİ KOYDU”

Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük ise “Bu yarışların yapılabilmesi için gerekli olan iradeyi Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in ortaya koyduğunu belirterek “Sürekliliğini sağladılar. Devamından yana tavır koydular. Alt yapı ve tesisler için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tesisleri devreye konuldu. Tüm paydaşlar üzerine düşen görevi yerine getirdi. Mersin görselliği ve turizmi ile doğası ve iklimi ile buna son derece uygun bir yer” ifadelerini kullandı.

 

 

“ÜLKEMİZDE YARIŞMAK ÇOK GÜZEL”

Triatlon milli takımı sporcuları ise bu gibi organizasyonlarının Türkiye’de yapılmasını her zaman istediklerini ifade ederek “Ülkemizde yarışmak istiyoruz. Ülkemiz Avrupa ve dünya ülkelerinden çok daha iyi yarışmalar düzenliyor. Ülkemiz ve Mersin’in buna çok uygun olduğunu düşünüyoruz” belirttiler.

 

 

YÜZ, KOŞ VE SÜR

Yarışmacılar ilk olarak Fenerbahçe Meydanından denize girip 750 metre yüzecek. Parkuru tamamlayan katılımcılar, denizden çıkarak değişim istasyonunda bisiklete binip, Arkeoloji Müzesi ile Mersin Marina kavşağı arasında 3 tur halinde 20 kilometre bisiklet sürecek. Etabı bitiren yarışmacılar, son olarak 2 tur olacak şekilde 5 kilometre koşacak. Yenişehir Avrupa Triatlon Gençler Kupası yarışları cumartesi günü saat 13.30’da, Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası yarışları ise pazar günü 13.30’da başlayacak.